To je to što me zanima!

Nakon dva poraza Guardiola zabrinut: Možda sam ja kriv...

Vodeća momčad Premier lige Manchester City pretrpio je dva poraza zaredom u Ligi prvaka od Liverpoola i u domaćem prvenstvu od Uniteda, što je jako teško palo treneru Guardioli
Vidi originalni članak

Trener Manchester Cityja Pep Guardiola na press konferenciji održanoj uoči uzvratne utakmice Lige prvaka protiv Liverpoola priznao je da mora riješiti problem ranjivosti svoje ekipe kada je u pitanju nepotrebno dobivanje golova u kratkom vremenskom razdoblju.

City je ovaj vikend propustio priliku za osiguravanje naslova prvaka Engleske, izgubivši od Uniteda 3-2. Pepova momčad je na poluvrijeme otišla s dva gola prednosti, a onda je United u 16 minuta riješio utakmicu.

NASLOV ĆE PRIČEKATI Bolna odgoda: United je 'ukrao' proslavu naslova kod Cityja...

Paul Pogba zabio je dva gola u razmaku od 97 sekundi, poništivši golove Vincenta Kompanyja i Ilkaya Gundogana, a onda je u 69. minuti Chris Smalling pogodio za pobjedu.

Ovaj 16-minutni kolaps Cityja samo je nastavak na utakmicu Lige prvaka protiv Liverpoola kada je Kloppova momčad u 19 minuta zabila tri gola i tako osigurala golemu prednost pred uzvrat na Etihadu.

Slična situacija dogodila se i u siječnju ove godine na Anfieldu kada je Liverpool u razmaku od 9 minuta postigao 3 gola i postavio, što se pokazalo nedostižnim rezultatom za Guardiolinu momčad. 

Guardiola je priznao da je zabrinut zbog ove anomalije koja ga prati već duže vrijeme. 

- Jako puno mislim o tome. Puno sam utakmica Lige prvaka izgubio u 10-15 minuta i to me zabrinjava - rekao je i spomenuo kako je Messijem inspirirana Barcelona izbacila njegov Bayern u polufinalu 2015. godine - Barcelona, 0-0 nakon 77 minuta; 90. minuta 3-0. Dogodilo se to puno puta.

RUŠI SVE REKORDE Pep postaje najplaćeniji trener svijeta: Zarađivat će 23 mil. €!

- Možda sam ja kriv. Moram dobro razmisliti o tome, ali imam osjećaj da kada dominiraš i stvaraš prilike, bliže si pobjedi. Mislim da je ova sezona to pokazala na temelju brojeva golova i šansi koje smo imali, kada je momčad bila stabilna.

Kako su propustili priliku da ih pobjeda protiv Uniteda i osiguravanje naslova motivira za uzvrat protiv Liverpoola, Guardiola shvaća da bi ovaj poraz mogao uvelike utjecati na njihovu igru u utorak.

- Da, moguće je da će se to dogoditi. Teško je samo po sebi [pobijediti Liverpool], a još je teže nakon poraza u derbiju. 

- Moram biti sretan. Volim gledati svoj tim, kako igramo ove sezone i kako smo igrali u prvom poluvremenu. Ali, kada igraš protiv Liverpoola u Europi i kada imaš prednost moraš zatvoriti vrata, a mi ih nismo zatvorili.

- Razlog zašto su Real Madrid i Barcelona uvijek na vrhu je taj što naprijed imaju igrače koji će, kada su im šanse pola-pola, zabiti dva gola.

Idi na 24sata

Komentari 29

  • sve u 16 10.04.2018.

    Za polovicne rezultate lik uzima milijune,sad mu nude 23 milijuna placu za nnovi Ugovor.Pisite sto god vam volja ali ova prevara zna uzet lovu a da pritom nema bas neki rezultat.Bilo tko ko se razumije u nogomet i da ima licencu trenera da potrosi 900 milijuna bio bi prvak Engleske.Bio je na pravom mjestu u pravo vrijeme(Barca) gdje je imao na svakoj poziciji jedne od najboljih na svijetu a Messia netreba ni spominjati.Svaka mu cast.

  • simunicevdom 10.04.2018.

    Ti si kriv Niko drugi

  • bedak11 09.04.2018.

    Otici ce u psg, dominirat ce ligom kao nitko nikad, ispast u cetvrtini lige prvaka i ljudi ce rec da je najbolji trener ikad, dominirao je u 4 lige.

Komentiraj...
Vidi sve komentare