To je to što me zanima!

Nakon nereda u Šibeniku priveli 16 BBB-a, ozlijeđena 2 policajca

Nakon odigrane utakmice između Šibenika i Dinama, one posljednje pred navijačima, došlo je do eskalacije te su podnesene kaznene prijave protiv navijačke skupine 'Bad Blue Boys'
Vidi originalni članak

Unatoč zabrani dolaska gostujućih navijača na domaće stadione zbog pandemije korona virusa, dio Bad Blue Boysa došao je na Šubićevac i nakon utakmice izazvao nerede.

POGLEDAJTE VIDEO: Privođenje nakon utakmice

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Na samim tribinama nije bilo fizičkih incidenata, poznato je da su BBB-i u dobrim odnosima sa Šibenikovom navijačkom skupinom Funcuti, pa su zajednički skandirali Josipu Kužeu i Draženu Petroviću

Zbog sumnje da su prisilno djelovali prema službenim osobama te zbog oštećenja tuđe stvari PU šibensko-kninska privela je 16 pripadnika navijačke skupine 'Bad Blue Boys', starosti od 18 do 36 godina.

POGLEDAJTE NEREDE VIDEO Frka u Šibeniku, policija privela nekolicinu nakon meča

- Po završetku nogometne utakmice između HNK „Šibenik“ i GNK „Dinamo“ i izlaska navijača s istočne tribine 25. listopada oko 17 sati, kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je osumnjičeni 20-godišnjak napao policijskog službenika (45). Policajac je želio utvrditi njegov identitet zbog sumnje na korištenje pirotehničkog sredstva na stadionu te je time počinio prekršaj iz Zakona o sprječavanju nereda na sportskim natjecanjima. Osumnjičena je i druga osoba (25) zbog lakše ozljede 43-godišnjeg policijskog službenika koji je želio pomoći kolegi. Treći osumnjičenik (34) također je 47-godišnjeg policijskog službenika onemogućio u postupanju - kaže Šime Pavić, glasnogovornik PU šibensko - kninske.

PRENOSE BH. MEDIJI Uhitili Bad Blue Boyse u BiH, htjeli napasti navijače Širokog?

Nakon toga, s obzirom da je prijetila opasnost od narušavanja javnog reda i mira, policijski službenici postupali su prema većem broju osoba, te osim navedene trojice, izdvojili još 13 osumnjičenika koji su ih uporabom sile i bacanjem različitih predmeta onemogućavali u obavljanju službene radnje. 

VIDEO: KAD SI DAŠ ODUŠKA Dinamovci su zapjevali: Mi smo Bad Blue Boys, mi smo Dinamo!

Prilikom postupanja policije, lakše tjelesne ozljede zadobila su dva policijska službenika kao i dvojica osumnjičenika. Napadači su bacali različite predmete i oštetili osobno vozilo 57-godišnjaka.

Pokrenuta je kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku, a osumnjičeni su predani pritvorskom nadzorniku Policijske uprave šibensko-kninske.
 

Idi na 24sata

Komentari 12

  • kisni oblaci 27.10.2020.

    Navijačke skupine, njihovi članovi bi trebali malo češće da se nađu ovoj poziciji, licem u prašini

  • POTPEC 27.10.2020.

    kad sad napišem kakav klub takvi i navijači, djelomićno sam u pravu. Klub vodi krimos, trenira krimos.  Navijači Dinama jedini imaju pravo putovanja na Dinamove utakmice, makar to bili i domaći iz okruženja, u šta čisto sumnjam.   ALI opet uspoređivati klub sa tim navijačima divljacima je bez veze.  Sam klub nije taj koji bi u konačnici i odgovara za njihovo ponašanje, osim ako nije učestvova u njihovom dovođenju na tribine.

  • SRCE U ZG 27.10.2020.

    Decki, dosli ste u Sibenik, gdje ste lijepo primljeni od njihovih navijaca...Dosli ste iz Zagreba s kojim se tak dicite,ponosite, cijenite njegove vrednote. Jedna od tih vrednota je i kultura lijepog ponasanja. Nemojte sramotiti nas grad, nemojte da nas poistovjecuju sa imenom i prezimenom osobe koja je pobjegla u drugu drzavu...Budite u pravom smislu purgeri, a ne samo skandiranjem, Mi smo purgeri, najjaci smo, najjaci...

Komentiraj...
Vidi sve komentare