To je to što me zanima!

Poginula Amela Fetahović (35), bivša reprezentativka BiH

Najveći je dio karijere provela u SFK Sarajevo 2000, a svojevremeno je Amela Fetahović (35) nosila i dres reprezentacije Bosne i Hercegovine. Preminula je u Sarajevu
Vidi originalni članak

Vijest o smrti nekadašnje reprezentativke Bosne i Hercegovine Amele Fetahović (35) primljena je sa tugom, stoji u objavi Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine nakon iznenadne smrti nogometašice.

Iako je otišla u mirovinu 2018., ove se godine vratila i zaigrala u dresu Radničkog iz Kragujevca, a mediji iz susjedstva opisuju je kao jednu od najboljih nogometašica u povijesti Premijerlige BiH. U karijeri je osim u Premijerligi igrala u Sloveniji, Spartak Subotici, Union Nove Zamkyju i Iskri Bugojno.

- S velikom tugom zaprimile smo vijest o tragičnoj smrti Amele Fetahović, koja je podlegla povredama nakon prometne nesreće. Naša 'Žgoljo' bila je omiljena, voljena i sjajna osoba. Dijete je SFK, nosila je naš dres dugi niz godina i ostavila je dubok trag u nogometu. O njoj govore trofeji, nagrade i izvrsni sportski rezultati, a pored toga, svako društvo bi poželjelo Amelu. Mislima smo uz porodicu i prijatelje i gubitak drage Amele predstavlja gubitak osobe, koja je mnogo značila i dala našem klubu - oprostili su se od nje iz Sarajeva 2000, kluba u kojem je ponikla.

Prema nekim navodima tamošnjih medija je nakon nesreće u bolnicu stigla pri svijesti te su joj ozljede okarakterizirane kao lakše, ali je nakon nekog vremena preminula zbog komplikacija, najvjerojatnije unutarnjeg krvarenja.

Idi na 24sata

Komentari 8

  • 05.11.2021.

    Hahahhaha pa sta su lijecnici radili? Ili su procjenili da to nije hitan slucaj jer nema koronu? Ovo je zalosno😂😂

  • Zgubider 05.11.2021.

    "...ali je nakon nekog vremena preminula zbog komplikacija, najvjerojatnije unutarnjeg krvarenja...."___Bezpotrebna smrt na savjest liječnika i zdravstvenog sustava. Jedan običan pregled ultrazvukom na hitnom prijemu bolnice mogao je spasiti ženu 😞...

  • Don Giovanni 05.11.2021.

    Unutrasnje krvarenhe je jedno veliko sr...., vani ga vidis, a nadji gdje pusta unutra, koliko ih tako umre....:(

Komentiraj...
Vidi sve komentare