To je to što me zanima!

Nakon poraza od Bayerna: 'Što očekivati kad vam sudi Zwayer koji je namještao utamice?'

Za mene to nije bio penal. Hummels uopće nije gledao loptu, ona ga je pogodila, ali bilo je tu još dosta spornih odluka, rekao je veznjak Borussije Jude Bellingham
Vidi originalni članak

Bayern München je u velikom njemačkom derbiju u 14. kolu Bundeslige svladao Borussiju Dortmund s 3-2, a utakmicu je obilježila sporna odluka oko penala koja se provjeravala i putem VAR-a. 

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Bavarci su dobili sedmi uzastopni derbi protiv Borussije, četvrti u nizu na Westfalen stadionu, a iz redova domaće momčadi javno su prozvali čelnike Bundeslige. 

U Dortmundu su pobjesnili zbog odluke o penalu zbog čega je trener Marco Rose isključen, veznjak Jude Bellingham nakon utakmice nije birao riječi. 

- Za mene to nije bio penal. Hummels uopće nije gledao loptu, ona ga je pogodila, ali bilo je tu još dosta spornih odluka - rekao je Bellingham i dodao je:

- Najveću utakmicu njemačkog nogometa sudio je Felix Zwayer koji je ranije namještao utakmice. Što onda očekivati? - pitao se mladi veznjak.

Naime, Zwayer je 2005. godine bio dio velikog skandala u Njemačkoj kada je prihvatio mito od 300 eura kako bi sucu Robertu Hoyzeru pomogao namjestiti utakmicu. Zwayer je tada suspendiran na šest mjeseci, a od 2009. godine sudi Bundesligu. 

Idi na 24sata

Komentari 7

  • PredragKišurek 05.12.2021.

    Eto nema to samo kod nas čak i u Njemačkoj.Kriminalci sude ili iz zatvora nazad u klupe itd.Živjela pravda.Nije bitno jel penal nego kako može suditi sudac koji je kažnjavan za namještanje utakmica strašnoooo.

  • nokia8 05.12.2021.

    BM je bio bolji ali sudija jeste imao puno gresaka tokom meca.

  • RoyBean 05.12.2021.

    Razumije se Thea u nogomet, kao Mara u kk

Komentiraj...
Vidi sve komentare