To je to što me zanima!

'Namazani' Adriano na ulicama Rija: Jedva je stajao na nogama

Smrt oca me uništila. Stalno sam bio pijan i Inter me je oporavio. Izolirao sam se, vidio sebe u Italiji samog, tužnog i depresivnog pa krenuo piti, pričao je Adriano koji danas živi u favelama, a ovako provodi dane...
Vidi originalni članak

Brazilac Adriano (38) je imao sve predispozicije da postane jedan od najboljih, čak i da nadmaši velikog Ronalda. Jak kao bik, brz, snažan, a o udarcu da i ne pričamo. Ako ste igrali s Interom u PES-u 6, bilo je jasno da protivnik nema šanse protiv vas. Šut od '99' se i dan danas prepričava.

- Igrao sam s velikim šampionima, s igračima koji su već bili 'vau'. Igrao sam s igračima za koje sam znao da će jednom postati 'vau', ali za jednog za kojeg sam mislio da će trajati dulje od svih, a nije, to je bio Adriano. Pucao je iz svih pozicija, pokušavali su ga srušiti, nitko to nije uspio, nitko mu nije mogao uzeti loptu. Bio je životinja - najbolje ga je opisao suigrač iz Intera Zlatan Ibrahimović. 

Živio je u favelama u siromaštvu i za njega je taj novi život bio šok. Probio se radom i talentom, mogao je biti najbolji na svijetu, ali upravo ga je taj novi život spriječio da ispuni potencijal. Po prvi put u životu imao je novca kao blata, a za siromašnog dečka iz favela to je bilo kao san. Odao se alkoholu i drogi, ali očeva smrt ga potpuno dotukla.

- Smrt oca me uništila. Stalno sam bio pijan i Inter me je oporavio. Izolirao sam se, vidio sebe u Italiji samog, tužnog i depresivnog pa krenuo piti. Došao sam pijan na trening i odveli su me na spavanje. Inter je prijavio da sam ozlijeđen - govorio je Adriano.

Kako je živio za vrijeme karijere, tako Brazilac živi i danas. Prošli vikend uhvaćen je na cesti u Rio de Janeiru, a bio je pošteno 'namazan'. U vidno alkoholiziranom stanju ga je prijatelj vodio za ruku, a znatiželjni prolaznici su ga htjeli pozdraviti. Nekako je Brazilac uspio i to obaviti iako je izgledao kao da će se u svakom trenutku srušiti na pod.

Adriano se prije nekoliko godina vratio starom životu. Ostavio je iza sebe bogatstvo i sve beneficije koje donosi život nogometaša i  vratio se svojim korijenima. Živi u favelama i govori kako je najsretniji u životu. Kao da je zaboravio na nogometnu karijeru i ono što je mogao biti.  

U Interu je stekao najveću slavu, stigao je 2001. godine, ali tada nisu prepoznali kakvo blago imaju pa se morao dokazivati u Fiorentini i Parmi. Vratio se u Inter 2004. godine i - eksplodirao. Zabio je 47 golova u 115 nastupa i dobio ugovor na četiri godine vrijedan 20 milijuna eura.

Massimo Moratti ga je tretirao kao sina, pomagao mu da preboli očevu smrt, ali ni on više nije imao snage. Inter je 2009. godine raskinuo ugovor s njim, a Adriano je pokušao karijeru oživjeti u Flamengu. Kada je mislio da je došao k sebi, vratio se u Italiju i proveo godinu dana u Romi, ali sve je bilo uzalud. Opet se odao kockanju i alkoholu i bilo je jasno da nikada neće ispuniti svoj potencijal.

Igrao je još za Corinthians i Miami United te 2016. godine zaključio karijeru koja je morala biti puno bolja.

Idi na 24sata

Komentari 12

  • 15.07.2020.

    U kojim to favelama Adriano živi Zdravklec? Čovjek živi u Sao Paulu s klincima u vili s bazenom, vozi se u privatnim avionima a ovaj tu piše takve gluposti da je to za ne povjerovati. Novinar danas stvarno može biti svatko.

  • Silius 15.07.2020.

    Steta ,ali ako je on sretan onda se nema nitko pravo mijesati u to. Ali dosta Brazilaca iz te generacije nisu igrali nogomet do ozbiljnih igrackih godina nego ih je taj stil zivota puno prije odnio. Adriano,Robinho takoder pa i Pato,Kaka,Ronaldinho nitko nije igro ozbiljan nogomet iza 31-32 godine dok je recimo nas Modric sinoc sa 35 godina odigro utakmicu za Real ko dirigent ,ali kazem to je tako,svatko ima svoj izbor,svoj mentalitet i nacin i nikoga se ne smije suditi.

  • rijetko kulturan 14.07.2020.

    Nije od alkohola, bole ga koljena da jedva može hodati!

Komentiraj...
Vidi sve komentare