Obavijesti

Sport

Komentari 12

'Namazani' Adriano na ulicama Rija: Jedva je stajao na nogama

'Namazani' Adriano na ulicama Rija: Jedva je stajao na nogama

Smrt oca me uništila. Stalno sam bio pijan i Inter me je oporavio. Izolirao sam se, vidio sebe u Italiji samog, tužnog i depresivnog pa krenuo piti, pričao je Adriano koji danas živi u favelama, a ovako provodi dane...

VIDEO

Brazilac Adriano (38) je imao sve predispozicije da postane jedan od najboljih, čak i da nadmaši velikog Ronalda. Jak kao bik, brz, snažan, a o udarcu da i ne pričamo. Ako ste igrali s Interom u PES-u 6, bilo je jasno da protivnik nema šanse protiv vas. Šut od '99' se i dan danas prepričava.

- Igrao sam s velikim šampionima, s igračima koji su već bili 'vau'. Igrao sam s igračima za koje sam znao da će jednom postati 'vau', ali za jednog za kojeg sam mislio da će trajati dulje od svih, a nije, to je bio Adriano. Pucao je iz svih pozicija, pokušavali su ga srušiti, nitko to nije uspio, nitko mu nije mogao uzeti loptu. Bio je životinja - najbolje ga je opisao suigrač iz Intera Zlatan Ibrahimović. 

Živio je u favelama u siromaštvu i za njega je taj novi život bio šok. Probio se radom i talentom, mogao je biti najbolji na svijetu, ali upravo ga je taj novi život spriječio da ispuni potencijal. Po prvi put u životu imao je novca kao blata, a za siromašnog dečka iz favela to je bilo kao san. Odao se alkoholu i drogi, ali očeva smrt ga potpuno dotukla.

- Smrt oca me uništila. Stalno sam bio pijan i Inter me je oporavio. Izolirao sam se, vidio sebe u Italiji samog, tužnog i depresivnog pa krenuo piti. Došao sam pijan na trening i odveli su me na spavanje. Inter je prijavio da sam ozlijeđen - govorio je Adriano.

Kako je živio za vrijeme karijere, tako Brazilac živi i danas. Prošli vikend uhvaćen je na cesti u Rio de Janeiru, a bio je pošteno 'namazan'. U vidno alkoholiziranom stanju ga je prijatelj vodio za ruku, a znatiželjni prolaznici su ga htjeli pozdraviti. Nekako je Brazilac uspio i to obaviti iako je izgledao kao da će se u svakom trenutku srušiti na pod.

Adriano se prije nekoliko godina vratio starom životu. Ostavio je iza sebe bogatstvo i sve beneficije koje donosi život nogometaša i  vratio se svojim korijenima. Živi u favelama i govori kako je najsretniji u životu. Kao da je zaboravio na nogometnu karijeru i ono što je mogao biti.  

REUTERS

U Interu je stekao najveću slavu, stigao je 2001. godine, ali tada nisu prepoznali kakvo blago imaju pa se morao dokazivati u Fiorentini i Parmi. Vratio se u Inter 2004. godine i - eksplodirao. Zabio je 47 golova u 115 nastupa i dobio ugovor na četiri godine vrijedan 20 milijuna eura.

Soccer - UEFA Champions League - First Knockout Round - Second Leg - Manchester United v Inter Milan - Old Trafford

Massimo Moratti ga je tretirao kao sina, pomagao mu da preboli očevu smrt, ali ni on više nije imao snage. Inter je 2009. godine raskinuo ugovor s njim, a Adriano je pokušao karijeru oživjeti u Flamengu. Kada je mislio da je došao k sebi, vratio se u Italiju i proveo godinu dana u Romi, ali sve je bilo uzalud. Opet se odao kockanju i alkoholu i bilo je jasno da nikada neće ispuniti svoj potencijal.

odia.terra.com.br

Igrao je još za Corinthians i Miami United te 2016. godine zaključio karijeru koja je morala biti puno bolja.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 12
VIDEO

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića
Golman Aston Ville dobio dva žuta, ali nije i crveni. Evo zašto
ZBOG JEDNOG PRAVILA

Golman Aston Ville dobio dva žuta, ali nije i crveni. Evo zašto

Emiliano Martinez opet je oduševio. Obranio je dva jedanaesterca, baš kao u finalu SP-a i odveo Aston Villu u polufinale Konferencijske lige. No, da nema jednog pravila, možda ga ni ne bi bilo na golu