To je to što me zanima!

Spektakl! Dinamo ide na CSKA, Feyenoord i Wolfsberger, Rijeka na Napoli, Sociedad i Alkmaar

Dinamo će igrati u skupini K protiv CSKA Moskve, Feyenoorda i Wolfsbergera, a Rijeka u skupini F protiv Napolija, Real Sociedada i Alkmaara. Spektakularno, fantastično, bit će sjajnih utakmica
Vidi originalni članak

Hrvatski nogometni prvak Dinamo iz Zagreba igrat će u skupini K Europske lige, a suparnici će mu biti moskovski CSKA, nizozemski Feyenoord i austrijski Wolfsberger

CSKA će u skupini K biti nositelj. U tom ruskom prvoligašu nastupaju naši veznjaci, Nikola Vlašić i Kristijan Bistrović. Opasan će biti i nizozemski prvoligaš Feyenoord, vodi ih superiskusni Dick Advocaat. U austrijskom Wolfsbergeru igra hrvatski napadač Dario Vizinger, bivši igrač Rijeke, koji je u Austriju došao nedavno iz Celja.

Rijeka će igrati u skupini F protiv talijanskog Napolija, španjolskog Real Sociedada i nizozemskog AZ Alkmaara. Teško je uopće i zamisliti težu skupini. Napoli predvodi Gennaro Gattuso 586,48 milijuna eura. Nestvarno. Tu je i uvijek neugodno španjolski prvoligaš Sociedad te AZ Alkmaar.

Natjecanje po skupinama započet će 22. listopada, dok je posljednje 6. kolo na programu 10. prosinca.

Prva dva sastava iz svake skupine izborit će nastup u 16-ini finala koja bi se trebala igrati u veljači sljedeće godine.

Finale Europske lige predviđeno je za 26. svibnja 2021. u Gdanjsku.

'Lukaku proglašen najboljim'

Napadač milanskog Intera i belgijske reprezentacije, Romelu Lukaku, proglašen je najboljim igračem prošlosezonskog izdanja Europske lige u kojem je svojim pogocima pomogao milanskom klubu na putu do finala u kojem je Inter poražen od Seville.

Lukaku je u šest nastupa za Inter u Europskoj ligi postigao sedam pogodaka i imao dvije asistencije, a ukupno je u dresu milanskog kluba u prošloj sezoni 34 puta bio strijelac.

Lukaku je proglašen pobjednikom u konkurenciji bivšeg Sevillinog veznjaka Argentinca Evera Banege i Portugalca Brune Fernandesa koji je u prošlosezonskom natjecanju nosio dres lisabonskog Sportinga i njegovog sadašnjeg kluba Manchester Uniteda, postigavši deset pogodaka u deset utakmica.

Od čertvrtog do desetog mjesta po broju glasova poredali su se Luuk de Jong (Sevilla), Jesus Navas (Sevilla), Lucas Ocampos (Sevilla), Kai Havertz (Bayer Leverkusen), Diego Carlos (Sevilla), Adama Traore (Wolverhampton) i Jules Kounde (Sevilla).

Pregled svih skupina:

Od ostalih skupina valja izdvojiti grupu L u kojoj će Hoffenheim Andreja Kramarića igrati protiv beogradske Crvene zvezde, belgijskog Genta i slovačkog Slovana iz Libereca te skupinu H u kojoj će se za mjesta u nokaut fazi boriti škotski prvak Celtic, talijanski velikan Milan, francuski Lille i praška Sparta.

Po dvije najbolje momčadi iz svake od 12 skupina plasirat će se u šesnaestinu finala, gdje će im se pridružiti još osam trećeplasiranih klubova iz skupina Lige prvaka. Utakmice šesnaestine finala su na rasporedu u veljači, osmina finala će biti odigrana u ožujku, četvrtfinala u travnju, a polufinalni dvoboji krajem travnja i početkom svibnja.

Finale Europske lige predviđeno je za 26. svibnja 2021. u Gdanjsku.

Ždrijeb skupina UEFA Europske lige

  • SKUPINA A: Roma (Ita), Young Boys (Švi), Cluj (Rum), CSKA Sofija (Bug)
  • SKUPINA B: Arsenal (Eng), Rapid Beč (Aut), Molde (Nor), Dundalk (Irs)
  • SKUPINA C: Bayer Leverkusen (Njem), Slavia Prag (Češ), Hapoel Beer-Sheva (Izr), Nice (Fra)
  • SKUPINA D: Benfica (Por), Standard Liege (Bel), Rangers (Ško), Lech Poznan (Polj)
  • SKUPINA E: PSV Eindhoven (Niz), PAOK (Grč), Granada (Špa), Omonoia (Cip)
  • SKUPINA F: Napoli (Ita), Real Sociedad (Špa), AZ Alkmaar (Niz), RIJEKA (HRV)
  • SKUPINA G: Sporting Braga (Por), Leicester (Eng), AEK (Grč), Zorja Luhansk (Ukr)
  • SKUPINA H: Celtic (Ško), Sparta Prag (Češ), Milan (Ita), Lille (Fra)
  • SKUPINA I: Villarreal (Špa), Qarabag (Aze), Maccabi Tel Aviv (Izr), Sivasspor (Tur)
  • SKUPINA J: Tottenham (Eng), Ludogorec (Bug), LASK (Aut), Royal Antwerp (Bel)
  • SKUPINA K: CSKA Moskva (Rus), DINAMO ZAGREB (HRV), Feyenoord (Niz), Wolfsberger (Aut)
  • SKUPINA L: Gent (Bel), Crvena zvezda (Srb), Hoffenheim (Njem), Slovan Liberec (Slk)

Raspored
1. kolo: 22. listopada
2. kolo: 29. listopada
3. kolo: 5. studenoga
4. kolo: 26. studenoga
5. kolo: 3. prosinca
6. kolo: 10. prosinca

Idi na 24sata

Komentari 169

  • BDC 02.10.2020.

    Spektakl je samo u Rijeci.Dinamo uvijek dobije kurton klubove.Valjda kada je negativan i u raljama kriminalaca.Svi klubovi sa istoka su neatraktivni, a posebno Rusi.I ono selo u Austriji je veoma atraktivno.Feyernoordu svaka cast.Oni su ime.

  • Somina_1 02.10.2020.

    Ljudi ajmo malo patriotizma. Bilo bi bolje da su svi klubovi prošli dalje ali i dva su solidan razultat. Da makar malo para izbijemo europi iz džepa na sportski način

  • kicovz 02.10.2020.

    Oba dva nisu imali baš sreću, bit će teško za rijeku ali i za dinamo!

Komentiraj...
Vidi sve komentare