To je to što me zanima!

Napisao je 'Već smo u Zagrebu' pa preminuo djevojci u naručju

Prošle su dvije godine otkada Matija i Oskar nisu kročili na futsal terene na kojima su oduševljavali publiku. I ove godine se tragične nesreće prisjeća njihov klub uz emotivne oproštaje od svojih legendi
Vidi originalni članak

Matija Capar (34) vozio je put Zagreba, bio je praktički pred ulazom u grad, ali je na jednoj benzinskoj crpki stao odmoriti, osvježiti se. Tada je prijateljima poslao poruku 'Već smo u Zagrebu' i rekao ekipi da krenu. Samo 15-ak minuta kasnije stigla je poruka koju nitko nije mogao zamisliti - Oskar (15)  i Matija su poginuli. Za njihovim Cliom je išao i klupski kombi, blicali su kada su primijetili da je Matijin auto počeo gubiti smjer, ali ništa nije pomoglo.

POGLEDAJTE VIDEO: Komemoracija za Matiju Capara

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- To je film koji mi se nikad neće izbrisati... Blinkao sam, trubio, da sam mogao ruku ispružiti da ga povučem. Vikao sam: ‘Ne Capi, ne!’. Iako znam da te riječi ne mogu pomoći, ali sam vikao. Kao da te riječi mogu povući auto natrag na cestu. Bilo je to deset sekundi u kojima vidiš da prijatelj ide u smrt, a ne možeš pomoći. Čim je skrenuo desno, znao sam da je gotov - ispričao je Štivičić.

S njima su u vozilu bili i njegova djevojka (27) te još jedan kadet koju su preživjeli.

‘Mici, neka te čuvaju anđeli’

Zbogom Mici moj, neka te čuvaju anđeli kao što si i ti čuvao mene. Volim te Mici moj, napisala je na svom profilu, djevojka Matije Capara. Ona je bila u Cliju koji je vozio Capar te je s lakšim ozljedama završila u KBC-u Sestre milosrdnice.

"Renault Clijom daruvarskih oznaka upravljao je 34-godišnjak koji je vozio desnom prometnom trakom južnog kolnika autoceste A1, dionice prometnog čvora Zdenčina - prometni čvor Lučko, u smjeru sjeveroistoka. Dolaskom do 17. kilometra i 650 metara nije se kretao sredinom obilježene prometne trake, nego je desnim kotačima zahvatio mekani teren s južne strane kolnika te naletio na metalnu zaštitnu odbojnu ogradu, a potom na betonski stup nadvožnjaka", stajalo je u policijskom izvješću.

Posljednju utakmicu igrao za Čulju

Prije dvije godine Matija Capar i Oskar Kadrnka odigrali su svoje posljednje utakmice. Matija je svoj posljednji gol zabio dva dana prije smrti, na Trofeju Dinamo Črnomerec, koji se igra u znak sjećanja na Matu Čuljka, još jednu preminulu legendu 'malog' Dinama.

Popularni Capi tog je 2. lipnja odigrao završnicu veteranskog turnira. U polufinalu je zabio svoj posljednji gol u životu u 3-1 pobjedi svoje momčadi, a posljednju utakmicu odigrao je sat vremena kasnije u finalu turnira.

Ubrzo je Capi poveo svoje dečke na utakmicu u Šibenik gdje je briljirao tada 15-godišnji Oskar Kadrnka pa je dobio pravo kući u Zagreb putovati sa svojim trenerom. Nažalost, kući nikada nisu stigli. 

Oskarovi roditelji mu ne zamjeraju

Nakon tragične nesreće navijači su se okupili na Črnomercu u Cankarovoj gdje su razgovarali, plakali, tugovali, tješili se. Ondje su potom došli i članovi obje obitelji. a Oskarovi roditelji rekli su - Matiji ne zamjeramo ništa. On to nije namjerno napravio. To jasno pokazuje koliku su snagu imali u sebi i koliko povjerenje u trenera njihovog sina i njegovu odgovornost. 

Organizirana misa i posjet grobu

Tog tragičnog ponedjeljka prisjećaju se već danima u klubu. Matija i Oskar poginuli su nešto iza 1:30 h u noći  pa su se Bad Blue Boysi okupili upravo u 1:35 kako bi zapalili svijeće pred muralom na igralištu OŠ Kralja Tomislava u obliku broja dva. Organiziran odlazak na grob i misa.

Na drugu godišnjicu smrti organiziran je i odlazak na grob Matije Capara u 17:30, a potom će se održati i misa u njegovoj Crkvi sv. Josipa.

Capijeva Župa sv. Josipa i Futsal Cup Sv. Josipa organiziraju in memoriam Matija Capar, koji će se održati od 12. do 20. lipnja. Turnir za Oskara organizirat će njegovi prijatelji s kvarta (Martićeva), a kada točno znat će se u narednim danima.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare