Obavijesti

Sport

Komentari 0

Napisao je 'Već smo u Zagrebu' pa preminuo djevojci u naručju

Napisao je 'Već smo u Zagrebu' pa preminuo djevojci u naručju
14

Prošle su dvije godine otkada Matija i Oskar nisu kročili na futsal terene na kojima su oduševljavali publiku. I ove godine se tragične nesreće prisjeća njihov klub uz emotivne oproštaje od svojih legendi

VIDEO

Matija Capar (34) vozio je put Zagreba, bio je praktički pred ulazom u grad, ali je na jednoj benzinskoj crpki stao odmoriti, osvježiti se. Tada je prijateljima poslao poruku 'Već smo u Zagrebu' i rekao ekipi da krenu. Samo 15-ak minuta kasnije stigla je poruka koju nitko nije mogao zamisliti - Oskar (15)  i Matija su poginuli. Za njihovim Cliom je išao i klupski kombi, blicali su kada su primijetili da je Matijin auto počeo gubiti smjer, ali ništa nije pomoglo.

POGLEDAJTE VIDEO: Komemoracija za Matiju Capara

Pokretanje videa...

Komemoracija za Matiju Capara 01:39

- To je film koji mi se nikad neće izbrisati... Blinkao sam, trubio, da sam mogao ruku ispružiti da ga povučem. Vikao sam: ‘Ne Capi, ne!’. Iako znam da te riječi ne mogu pomoći, ali sam vikao. Kao da te riječi mogu povući auto natrag na cestu. Bilo je to deset sekundi u kojima vidiš da prijatelj ide u smrt, a ne možeš pomoći. Čim je skrenuo desno, znao sam da je gotov - ispričao je Štivičić.

S njima su u vozilu bili i njegova djevojka (27) te još jedan kadet koju su preživjeli.

‘Mici, neka te čuvaju anđeli’

Zbogom Mici moj, neka te čuvaju anđeli kao što si i ti čuvao mene. Volim te Mici moj, napisala je na svom profilu, djevojka Matije Capara. Ona je bila u Cliju koji je vozio Capar te je s lakšim ozljedama završila u KBC-u Sestre milosrdnice.

"Renault Clijom daruvarskih oznaka upravljao je 34-godišnjak koji je vozio desnom prometnom trakom južnog kolnika autoceste A1, dionice prometnog čvora Zdenčina - prometni čvor Lučko, u smjeru sjeveroistoka. Dolaskom do 17. kilometra i 650 metara nije se kretao sredinom obilježene prometne trake, nego je desnim kotačima zahvatio mekani teren s južne strane kolnika te naletio na metalnu zaštitnu odbojnu ogradu, a potom na betonski stup nadvožnjaka", stajalo je u policijskom izvješću.

Posljednju utakmicu igrao za Čulju

Prije dvije godine Matija Capar i Oskar Kadrnka odigrali su svoje posljednje utakmice. Matija je svoj posljednji gol zabio dva dana prije smrti, na Trofeju Dinamo Črnomerec, koji se igra u znak sjećanja na Matu Čuljka, još jednu preminulu legendu 'malog' Dinama.

Popularni Capi tog je 2. lipnja odigrao završnicu veteranskog turnira. U polufinalu je zabio svoj posljednji gol u životu u 3-1 pobjedi svoje momčadi, a posljednju utakmicu odigrao je sat vremena kasnije u finalu turnira.

Ubrzo je Capi poveo svoje dečke na utakmicu u Šibenik gdje je briljirao tada 15-godišnji Oskar Kadrnka pa je dobio pravo kući u Zagreb putovati sa svojim trenerom. Nažalost, kući nikada nisu stigli. 

Oskarovi roditelji mu ne zamjeraju

Nakon tragične nesreće navijači su se okupili na Črnomercu u Cankarovoj gdje su razgovarali, plakali, tugovali, tješili se. Ondje su potom došli i članovi obje obitelji. a Oskarovi roditelji rekli su - Matiji ne zamjeramo ništa. On to nije namjerno napravio. To jasno pokazuje koliku su snagu imali u sebi i koliko povjerenje u trenera njihovog sina i njegovu odgovornost. 

Organizirana misa i posjet grobu

Tog tragičnog ponedjeljka prisjećaju se već danima u klubu. Matija i Oskar poginuli su nešto iza 1:30 h u noći  pa su se Bad Blue Boysi okupili upravo u 1:35 kako bi zapalili svijeće pred muralom na igralištu OŠ Kralja Tomislava u obliku broja dva. Organiziran odlazak na grob i misa.

Na drugu godišnjicu smrti organiziran je i odlazak na grob Matije Capara u 17:30, a potom će se održati i misa u njegovoj Crkvi sv. Josipa.

Prošle su dvije godine od najtužeg dana u povijesti našeg kluba: Nikad vas zaboravit nećemo. Počivali u miru Božjem. O i C 💙

Objavljuje Futsal DinamoSrijeda, 3. lipnja 2020.

Capijeva Župa sv. Josipa i Futsal Cup Sv. Josipa organiziraju in memoriam Matija Capar, koji će se održati od 12. do 20. lipnja. Turnir za Oskara organizirat će njegovi prijatelji s kvarta (Martićeva), a kada točno znat će se u narednim danima.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje
POPULARNA NA INSTAGRAMU

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje

Izrazito je popularna na društvenim mrežama. Samo na Instagramu prati je više od 400.000 ljudi. Ima tu i osuda i negativnih komentara. Rusku bodibildericu Vladislavu zbog fizičke građe zovu Hulk

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...
NEOČEKIVAN MEČ?

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...

Borba između Usika i Furyja trebala bi biti najveća borba u posljednjih nekoliko godina, a ona je zapravo trebala biti u veljači. Tada je Fury odustao zbog ozljede na sparingu
Novi Šukerov biznis. Otvorio je restoran u Vegasu, posjetio ga i Dalić: 'Voli rulet, ali nije kockar'
AMERIČKI SAN BIVŠE DEVETKE

Novi Šukerov biznis. Otvorio je restoran u Vegasu, posjetio ga i Dalić: 'Voli rulet, ali nije kockar'

Davor Šuker suvlasnik je restorana Top na Tropicana Avenue u Las Vegasu otvoren prošle godine. Poslovni partner Sejo Kašić kaže: Poslužujemo hrvatsku sol, masline, pršut, vina, tartufe