To je to što me zanima!

Napokon pravi: 'Tako Hrvatska i mora igrati, hrabro i muški!'

Zrnić i Buntić zabili su po sedam, Blaženko Lacković šest golova, ali prvo ime lagane pobjede 36-18 protiv Argentine je ovih dana osporavani golman Mirko Alilović
Vidi originalni članak

Do kraja je ostalo još pet minuta, Igor Vori hodao je uz klupu i ručnikom pogodio Balića. Ivano se nasmijao, vratio Voriju istom mjerom i nešto mu dobacio. Sad se i Vori smijao... Ali lako je biti dobre volje kad odigraš kako su naši odigrali protiv Argentine. Sve je bilo gotovo već nakon desetak minuta. Buntić, Zrnić i Lacković neumorno su zabijali, do kraja su barem jedanput zabili svi osim defenzivca Gojuna.

- Izgledalo je lako? Je, ali sve je lako kad igraš obranu kako treba - rekao je zadovoljni Vori nakon "peglanja" hita SP-a u Švedskoj.

Ti Argentinci namučili su sve protivnike dosad, domaćine i uvjerljivo pobijedili, a protiv Hrvatske nisu imali šanse. Razigrane, motivirane Hrvatske koja je definitivno shvatila da je vrag odnio šalu.

- E, ovako Hrvatska mora igrati, hrabro i muški! Teško je bilo pripremiti momčad za utakmicu nakon Srbije i Danske, ali uspjeli smo i ponosan sam na dečke - istaknuo je izbornik Goluža i dodao:

- Trebala nam je ovakva utakmica, ovakva pobjeda, da vratimo samopouzdanje. Sretan sam i zbog Mirka. Vjerovao sam u njega, ja sam i odlučio da će braniti, znao sam da će doći na svoje.

Mirko napokon izašao iz bunara

Alilović je, dva dana nakon horora protiv Danske, bio u sjajnom izdanju. Argentinci su mu prvi gol zabili nakon sedam minuta, u prve 24 minute samo je triput vadio loptu iz mreže. I dobio nagradu za najboljeg igrača utakmice.

- Ovo je za svu trojicu. Za Šegu, Pešića i za mene. Daj Bože zdravlja i bit će još satova - rekao je Mirko pokazujući sat koji IHF dijeli najboljim pojedincima svake utakmice.

- Nakon ovih nekoliko dana bio sam u bunaru, teško je bilo podići glavu, ali ništa još nismo napravili. No nastavimo li ovako, možemo se nadati najboljem - rekao je Alilović, koji nije bio posebno raspoložen za razgovor.

- Pričat ćemo kad uđemo u polufinale... - dodao je Mirko.

Idi na 24sata

Komentari 69

  • maja55 23.01.2011.

    bravoooooooooo...........ajmo pobijedite ih i danas

  • dudo02 23.01.2011.

    nikad nisam prestao vjerovat u nase Kauboje.Svaka cast decki,ako odigramo u tom ritmu cijeli turnir medalja je nasa i to zlatna.Ajmo danas razbit Svedane.AAAAAAJMOOOOOO KAUBOJI!!!!

  • salem 23.01.2011.

    Rijetko tko je blatio dečke,većina komentara od prije bila je opravdana i odnosila se isključivo na jednu osobu ili dvije, jer netko je uvijek iznad njih(IGRAČA) odgovoran i mora snositi odgovornost prvi, to je odlika uspješnog VOĐE . Kvalitete hrvatske igračke rukometne reprezentacije su nam poznate svima, svaka čast ,jer utakmica sa Argentinom izgledala je MNOGO DRUGAČIJE od onih prije i ne bi prošla u takvom svjetlu da naš rukometaši nemaju ono što imaju: psihičku snagu , veliko srce i zajedništvo i to već godinama mislim od 2003. i tada je bila Argentina u pitanju zar ne. Sretno dečki!

Komentiraj...
Vidi sve komentare