Obavijesti

Sport

Komentari 69

Napokon pravi: 'Tako Hrvatska i mora igrati, hrabro i muški!'

Napokon pravi: 'Tako Hrvatska i mora igrati, hrabro i muški!'
1

Zrnić i Buntić zabili su po sedam, Blaženko Lacković šest golova, ali prvo ime lagane pobjede 36-18 protiv Argentine je ovih dana osporavani golman Mirko Alilović

VIDEO

Do kraja je ostalo još pet minuta, Igor Vori hodao je uz klupu i ručnikom pogodio Balića. Ivano se nasmijao, vratio Voriju istom mjerom i nešto mu dobacio. Sad se i Vori smijao... Ali lako je biti dobre volje kad odigraš kako su naši odigrali protiv Argentine. Sve je bilo gotovo već nakon desetak minuta. Buntić, Zrnić i Lacković neumorno su zabijali, do kraja su barem jedanput zabili svi osim defenzivca Gojuna.

- Izgledalo je lako? Je, ali sve je lako kad igraš obranu kako treba - rekao je zadovoljni Vori nakon "peglanja" hita SP-a u Švedskoj.

Ti Argentinci namučili su sve protivnike dosad, domaćine i uvjerljivo pobijedili, a protiv Hrvatske nisu imali šanse. Razigrane, motivirane Hrvatske koja je definitivno shvatila da je vrag odnio šalu.

- E, ovako Hrvatska mora igrati, hrabro i muški! Teško je bilo pripremiti momčad za utakmicu nakon Srbije i Danske, ali uspjeli smo i ponosan sam na dečke - istaknuo je izbornik Goluža i dodao:

- Trebala nam je ovakva utakmica, ovakva pobjeda, da vratimo samopouzdanje. Sretan sam i zbog Mirka. Vjerovao sam u njega, ja sam i odlučio da će braniti, znao sam da će doći na svoje.

Mirko napokon izašao iz bunara

Alilović je, dva dana nakon horora protiv Danske, bio u sjajnom izdanju. Argentinci su mu prvi gol zabili nakon sedam minuta, u prve 24 minute samo je triput vadio loptu iz mreže. I dobio nagradu za najboljeg igrača utakmice.

- Ovo je za svu trojicu. Za Šegu, Pešića i za mene. Daj Bože zdravlja i bit će još satova - rekao je Mirko pokazujući sat koji IHF dijeli najboljim pojedincima svake utakmice.

- Nakon ovih nekoliko dana bio sam u bunaru, teško je bilo podići glavu, ali ništa još nismo napravili. No nastavimo li ovako, možemo se nadati najboljem - rekao je Alilović, koji nije bio posebno raspoložen za razgovor.

- Pričat ćemo kad uđemo u polufinale... - dodao je Mirko.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 69
VIDEO

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...
AYRTON SENNA: 30 GODINA OD SMRTI

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...

Ayrton Senna poginuo je 1. svibnja 1994. u Imoli kad se s 310 km/h zabio u zid. Bio je jedan od najvećih vozača Formule 1 u povijesti, a njegovo rivalstvo s Alainom Prostom bilo je više od sporta

Hrvatski nogometaš dobio je jezive prijetnje: 'Slao mi je i fotografije groblja u Vukovaru'
SRAMOTNO

Hrvatski nogometaš dobio je jezive prijetnje: 'Slao mi je i fotografije groblja u Vukovaru'

Rekao mi je i da mrzi Hrvate i da se nada da će biti novi građanski rat kod nas, da će pljunuti moj grob, rekao mi je da sam Arapin, rekao je potreseni Kolinger
Evo kako Dinamo planira slaviti ako pobijedi Rijeku na Rujevici
NOVI PLAN

Evo kako Dinamo planira slaviti ako pobijedi Rijeku na Rujevici

Plus+ Nogometaši Dinama posljednje su titule slavili s navijačima na Macoli. To se 2022. godine dogodilo poslije slavlja u Šibeniku, godinu dana kasnije poslije remija u Splitu. Sad se priprema fešta, ali na drugoj lokaciji...