To je to što me zanima!

Napokon ulazi? Kukoč opet na listi kandidata za Kuću slavnih

Uz hrvatski dvojac, svoje kandidate ima i Srbija. Dvojica njihovih kandidata su bivši centar Lakersa,Vlade Divac, te legendarni trener jugoslavenske reprezentacije, Ranko Žeravica
Vidi originalni članak

Povodom 127. obljetnice od nastanka košarke kao sporta, košarkaška Kuća slavnih izbacila je popis kandidata za sljedeću generaciju košarkaških legendi, a na njoj su se našla i dva hrvatska imena - Toni Kukoč te Giuseppe Gjergja.

Kukoč se na popisu nalazi već godinama, no nikako da bude odabran, a prošle je godine također ušao jedan Hrvat. Radi se o Kukočevom suigraču iz legendarne Jugoplastike i bivšem centru Boston Celticsa, Dinu Rađi, koji danas obnaša dužnost predsjednika Stručnog savjeta u HKS-u.

A s legendarnim Pink Pantherom, koji je u Chicago Bullsima igrajući s Michaelom Jordanom osvojio tri prstena na listi kandidata se našao još jedan Hrvat!

To je bivši košarkaš Zadra, legendarni Pino Gjergja, koji je tu informaciju doznao unaprijed, i to na svoj 81. rođendan u dvorani dok je s veteranima igrao košarku!

Uz hrvatski dvojac, svoje kandidate ima i Srbija. Dvojica njihovih kandidata su bivši centar Lakersa, a danas menadžer Sacramento Kingsa, Vlade Divac, te legendarni trener jugoslavenske reprezentacije, Ranko Žeravica, koji je preminuo 2015. godine.

Kuća slavnih sve svoje odabranike za 2019. godinu otkrit će na završnici sveučilišnog natjecanja u Minneapolisu, koje se održava krajem ožujka.

Idi na 24sata

Komentari 41

  • blokirani_lovac 25.12.2018.

    _ebote, 90% komentara pljuje Tonija, srbe, veliča hdz, dijasporu......

  • Bekovina 25.12.2018.

    Kolko znam Rađa je ove godine u devetom mjesecu ušao u Kuću Slavnih a ne prošle.

  • Herzog(315178) 25.12.2018.

    Mizerija od čovjeka i veliki igrač !

Komentiraj...
Vidi sve komentare