To je to što me zanima!

Naša skijaška nada će od iduće sezone nastupati za - Tursku...

Tiriel-Luka iz 2015. ima drugo mjesto u slalomu i veleslalomu na Pinocchiju, jednom od najjačih natjecanja u dječjem skijanju, no prošla sezona nije bila u skladu s očekivanjima...
Vidi originalni članak

Mladi skijaš Tiriel-Luka Abramović (17) od ove sezone u skijaškim natjecanjima predstavljat će svoju novu domovinu - Tursku. Čini se kako je bio primoran poduzeti takav potez nakon što je, zbog nedostatka sredstava, izbačen iz hrvatske skijaške reprezentacije.

Prije dva mjeseca, njegov otac Dražen Abramović je u intervjuu za Novi list izjavio kako ima ponudu od Turske, no da je to zadnja opcija. Ipak, izgleda da se sa skijaškim savezom nisu uspjeli pomaknuti s mrtve točke pa će Abramović od sada skijati za Tursku:

- Čuo sam da se gasi dječja reprezentacija, da se radi jedna ekipa oko Ante Kostelića, ali nisam mislio da će i Tiriel-Luka doći u pitanje. Kao najbolji kadet, iza kojega u tri generacije nikog nema ni blizu, 15-godišnji skijaš koji je startao na 163 utrke u devet sezona dječjeg skijanja i ostvario 75 pobjeda - rekao je tada stariji Abramović.

Tiriel-Luka iz 2015. ima drugo mjesto u slalomu i veleslalomu na Pinocchiju, jednom od najjačih natjecanja u dječjem skijanju, no prošla sezona nije bila u skladu s očekivanjima, Abramović je imao lošije rezultate pa je zbog toga od strane saveza 'osuđen' na samofinanciranje.

Nije to prvi put da se zbog jedne lošije sezone rješavamo talenata u skijanju. Prije nekoliko godina iz reprezentacije izbačena je Saša Tršinski, na koju je direktor alpskih reprezentacija, Vedran Pavlek, u više navrata upozoravao, dok je još bila u reprezentaciji.

Svoje nezadovoljstvo razvojem situacije iskazala je i Facebook stranica Hrvatski skijaški timovi, koja prati naše natjecatelje u zimskim sportovima.

Skijanje nije izolirani slučaj. Primjerice, Zadranka Bernarda Pera morala je kao utočište potražiti SAD, da bi uspjela u teniskoj karijeri. Ove sezone stigla je do 68. mjesta na WTA listi, a na Australian Openu iznenadila je tada 10. igračicu svijeta, Johannu Kontu. 

Nije teško zaključiti da su slavni dani hrvatskog skijanja prošli oproštajem Janice i Ivice Kostelić i da se teško pronalaze sredstava za financiranje sezone. No da ćemo se tako olako rješavati mladih i perspektivnih sportaša, koji u jednom periodu ne uspiju pokazati željene rezultate, očito je žalosna hrvatska realnost.

Idi na 24sata

Komentari 11

  • Lojqa 20.09.2018.

    Covjek ide tamo gdje mu je bolje. Zar i mi ne bjezimo u Irsku i Njemacku jer imamo bolje uslove za rad i bolje smo placeni kod njih? Sta bi se on trebao muciti u Hrvatskoj samo zato jer je sportas? Nije skijanje klupski sport pa da nastupas za reprezentaciju rekreativno da tako kazem. U skijanju je reprezentacija sve i ako te se odreknu logicno da ces naci drugu da skijas za njih. Njemu je ovo posao, manite se supljih, svi bi redom otisli da su u njegovoj poziciji. Zalosno je jedino sto se tu nista nece promjeniti, kao i sto se ne mijenja zbog nasih odlazaka u Njemacku i Irsku.

  • umjereni pacifist 17.09.2018.

    vrhunski sportaši tipa janica,sandra perković,braća skelin itd, trebali bi otići iz ove vukojebine pod tuđu zastavu ako žele osigurati egzistenciju i naplatiti svoje medalje. ili čuvati gradski stan i pod stare dane u pučku kuhinju.

  • lovac_u_mutnom 14.09.2018.

    Pljuvaci, po vama prvo trebas imati rezultate pa ce tek onda savez da se “liže” s tobom....tako su uradili sa Kostelicima koji su doneli slavu Hrvatskoj u zimskimsportovima....

Komentiraj...
Vidi sve komentare