Obavijesti

Sport

Komentari 11

Naša skijaška nada će od iduće sezone nastupati za - Tursku...

Naša skijaška nada će od iduće sezone nastupati za - Tursku...
2

Tiriel-Luka iz 2015. ima drugo mjesto u slalomu i veleslalomu na Pinocchiju, jednom od najjačih natjecanja u dječjem skijanju, no prošla sezona nije bila u skladu s očekivanjima...

VIDEO

Mladi skijaš Tiriel-Luka Abramović (17) od ove sezone u skijaškim natjecanjima predstavljat će svoju novu domovinu - Tursku. Čini se kako je bio primoran poduzeti takav potez nakon što je, zbog nedostatka sredstava, izbačen iz hrvatske skijaške reprezentacije.

Prije dva mjeseca, njegov otac Dražen Abramović je u intervjuu za Novi list izjavio kako ima ponudu od Turske, no da je to zadnja opcija. Ipak, izgleda da se sa skijaškim savezom nisu uspjeli pomaknuti s mrtve točke pa će Abramović od sada skijati za Tursku:

- Čuo sam da se gasi dječja reprezentacija, da se radi jedna ekipa oko Ante Kostelića, ali nisam mislio da će i Tiriel-Luka doći u pitanje. Kao najbolji kadet, iza kojega u tri generacije nikog nema ni blizu, 15-godišnji skijaš koji je startao na 163 utrke u devet sezona dječjeg skijanja i ostvario 75 pobjeda - rekao je tada stariji Abramović.

Tiriel-Luka iz 2015. ima drugo mjesto u slalomu i veleslalomu na Pinocchiju, jednom od najjačih natjecanja u dječjem skijanju, no prošla sezona nije bila u skladu s očekivanjima, Abramović je imao lošije rezultate pa je zbog toga od strane saveza 'osuđen' na samofinanciranje.

Nije to prvi put da se zbog jedne lošije sezone rješavamo talenata u skijanju. Prije nekoliko godina iz reprezentacije izbačena je Saša Tršinski, na koju je direktor alpskih reprezentacija, Vedran Pavlek, u više navrata upozoravao, dok je još bila u reprezentaciji.

Svoje nezadovoljstvo razvojem situacije iskazala je i Facebook stranica Hrvatski skijaški timovi, koja prati naše natjecatelje u zimskim sportovima.

TIRIEl-LUKA ABRAMOVIĆ od sljedeće sezone nastupa za Tursku! Hrvatska ostala bez najboljeg kadeta u alpskom...

Objavljuje Hrvatski skijaški timoviČetvrtak, 13. rujna 2018.

Skijanje nije izolirani slučaj. Primjerice, Zadranka Bernarda Pera morala je kao utočište potražiti SAD, da bi uspjela u teniskoj karijeri. Ove sezone stigla je do 68. mjesta na WTA listi, a na Australian Openu iznenadila je tada 10. igračicu svijeta, Johannu Kontu. 

Nije teško zaključiti da su slavni dani hrvatskog skijanja prošli oproštajem Janice i Ivice Kostelić i da se teško pronalaze sredstava za financiranje sezone. No da ćemo se tako olako rješavati mladih i perspektivnih sportaša, koji u jednom periodu ne uspiju pokazati željene rezultate, očito je žalosna hrvatska realnost.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 11
VIDEO

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.
Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića