To je to što me zanima!

Naši ragbijaši uoči spektakla u Makarskoj napravili najveći skok na svjetskoj rang ljestvici!

Sav prihod od ulaznica s utakmice Hrvatske i Švicarske ići će udruzi MIKE, a reprezentacija se u Makarsku vratila nakon više od deset godina. 'Nadamo se punim tribinama', kaže izbornik Poša
Vidi originalni članak

Nakon više od deset godina Makarska je opet domaćin hrvatskoj ragbijaškoj reprezentaciji. U posljednjoj utakmici Trophy divizije Europskog kupa nacija naši će u subotu od 16 sati, uz prijenos na HTV-u, ugostiti vodeću Švicarsku.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Hrvatska je ovaj tjedan, zbog pobjede u Litvi 39-37, napravila najveći skok na svjetskoj rang listi, od šest mjesta, te u okršaj sa Švicarcima ulazi kao 40. reprezentacija svijeta, dok je Švicarska 28. Najbolji je to proljetni renking Hrvatske još od ožujka 2007. kada je bila 39. U međuvremenu smo plesali između 45. i 55. mjesta.

IZBORNIK SLAVLJENIK Ragbijaši se vratili u Makarsku, na mjesto najveće slave! Poša: Ispucao sam loptu, kažu, 20 km

- Nakon pobjede u Litvi kažu neki da nemamo što izgubiti. Ali imamo - svoj ponos! Švicarska je vrlo jaka, došla je u snažnom sastavu, želi osvojiti skupinu, ali važno će biti kako mi odigramo. Pobjeda u Litvi svakako je podigla atmosferu, dečki vjeruju u ovo što radimo. I nadamo se punim tribinama - kaže izbornik Anthony Poša.

Hrvatska je kroz povijest odigrala puno utakmica u Makarskoj, među kojima se najviše ističu one protiv Rusije (23-15) i Italije (27-39) u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 1999. Tada je današnji izbornik Poša igrao za 'kockaste'.

- Hrvatski ragbi je uvijek bio najjači kada je makarski klub bio jak. Bez jake Makarske nema ni jake Hrvatske. Nekada je utakmice Hrvatske u Makarskoj gledalo više tisuća ljudi, a to je uvijek davalo veliki zamah i klubu. Ponovni dolazak reprezentacije mogao bi biti značajan impuls ragbiju u Makarskoj, gdje okupljamo 70-ak aktivnih članova u mlađim kategorijama te 20-ak u seniorskoj – rekao je Stipe Muhtić iz RK Makarska rivijera, koja ove godine slavi 55. rođendan i povratak reprezentacije krasan je poklon.

. Respektiramo Švicarce, ali ne bojimo se. Bit će to ragbijaški spektakl - naglasio je kapetan reprezentacije Nik Jurišić.

NEWTON I MAU'U Junaci pobjede naših ragbijaša: Roditelji su u JAR-u i Novom Zelandu ponosno gledali...

Sav prihod od ulaznica s utakmice Hrvatske i Švicarske ići će udruzi MIKE, a nakon A reprezentativaca, na teren u Makarskoj izaći će i naša budućnost. Od 18.20 sati igrat će se prvi turnir Prvenstva Hrvatske u ragbiju 12 za mlađe kadete do 14 godina. Nastupit će Sinj, Nada, Zagreb, Makarska rivijera, Sisak, Novi Zagreb, Lokomotiva, Dubrovnik i Mladost, a završnica je u nedjelju od 11 sati.

Poredak Trophy divizije: Švicarska 15 bodova (3 utakmice), Ukrajina 9 (4), Litva 6 (3), Hrvatska 5 (3), Švedska 5 (3).

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare