To je to što me zanima!

Naslov za naš Davis Cup par! Dodig i Pavić do trijumfa u Kini

Prije trijumfa u Chengduu, Dodig i Pavić su bili pobjednici prošlogodišnjeg turnira u Hamburgu, a dvaput su gubili u finalu, oba puta na, nažalost, ugašenom Zagreb Indoorsu, 2012. i 2013. godine
Vidi originalni članak

Hrvatski Davis Cup reprezentativci Ivan Dodig i Mate Pavić u nedjelju su osvojili drugi zajednički ATP naslov, svladavši u finalu turnira u kineskom Chengduu Amerikanca Austina Krajiceka i Indijca Jeevana Nedunchezhiyana sa 6-2, 6-4 za 51 minutu. 

Prije trijumfa u Chengduu, Dodig i Pavić su bili pobjednici prošlogodišnjeg turnira u Hamburgu, a dvaput su gubili u finalu, oba puta na, nažalost, ugašenom Zagreb Indoorsu, 2012. i 2013. godine.

U prvom setu finala u Chengduu hrvatski je par slomio servise suparnika u trećem i petom gemu, a jedini krizni trenutak u meču za Dodiga i Pavića bio je četvrti gem drugog seta, u kojem su bili suočeni s 0-40, ali su osvojili sljedeća četiri poena i izjednačili na 2-2. Odlučujući 'break' za pobjedu u dva seta napravili su kod rezultata 3-3, a tri gema poslije realizirali su prvu meč-loptu. 

Za Pavića je to bilo već 30. finale, a deveto u ovoj sezoni, dok je Dodig po 25. put igrao za ATP trofej u konkurenciji parova, treći put u 2018. godini. Splićanin je osvojio svoj 13. naslov, a Međugorac je po 11. put postao pobjednikom.

Ovo je ujedno fantastična uvertira pred Davis Cup finale protiv Francuske, a Pavić i Dodig će se tamo boriti za bod protiv najjačeg svjetskog para Herberta i Mahuta. No, imamo i mi vrlo jak par i bit će to vrlo zanimljiv dvoboj. Prvi zajednički meč ove godine Ivan i Mate odigrali su u Davis Cupu protiv Amerikanaca, a izgubili su nakon velike borbe 2-3. Sad su odlučili se uigrati uoči velikog finala, a osvojenim turnirom pokazali su da itekako mogu funkcionirati zajedno.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • nijetebriga 30.09.2018.

    Dobro su odradili ovaj mec u finalu ali u DC ce morat puno bolje ako zele proci Mahut/ Herbert.. nece biti lako..

  • doog_kool 30.09.2018.

    Herbert i Mahut na domacem terenu...bojim se da tesko jako tesko mozemo do boda..ali zivi bili pa vidjeli i oni su ljudi od krvi i mesa!!

  • Daredevil 30.09.2018.

    Znam da je ovo samo na neko vrijeme, ali možda im ne bi bilo loše da ostanu igrati skupa

Komentiraj...
Vidi sve komentare