To je to što me zanima!

Potvrda loše forme: Zubčić tek 20., vodi Švicarac Odermatt

Iako je postavljač prvog veleslaloma bio Filipov trener Marko Šuman, 29-godišnji Zagrepčanin je i u Meribelu nastavio s veleslalomskim nastupima koji nisu u skladu s onim što je pokazivao u prethodne dvije sezone
Vidi originalni članak

Pobjednik Svjetskog kupa Švicarac Marco Odermatt postavio je najbolje vrijeme (1:04.96 minuta) prve vožnje posljednjeg veleslaloma u ovoj sezoni, a Filip Zubčić se nalazi na diobi 20. mjesta sa zaostatkom od 1.80 sekundi. 

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

I SLUŽBENO Odermattu prvi Kristalni globus

Iako je postavljač prvog veleslaloma bio Filipov trener Marko Šuman, 29-godišnji Zagrepčanin je i u Meribelu nastavio s veleslalomskim nastupima koji nisu u skladu s onim što je pokazivao u prethodne dvije sezone.

S druge strane, Marco Odermatt je pokazao da je najbolji skijaš svijeta u ovom trenutku i najbolji u veleslalomu u kojem će tražiti put prema petoj ovosezonskoj pobjedi u ovoj disciplini.

Najveći konkurenti će mu biti Norvežanin Lucas Braathen koji je zaostao samo 20 stotinki, te dvojica Odermattovih sunarodnjaka, Justin Murisier (+0.50) i Loic Meillard (+0.55). Devetorica skijaša su unutar jedne sekunde, a najugodnije iznenađenje je priredio 20-godišnji Norvežanin Alexander Steen Olsen, aktualni juniorski svjetski prvak koji je na osmom mjestu sa 77 stotinki zaostatka.

VELESLALOM Norvežanin opet pobijedio u Kranjskoj Gori, Zubčić tek 23.

Druga vožnja je na rasporedu od 12 sati, a Filip Zubčić će startati kao treći. Na završnici Svjetskog kupa bodove osvaja samo 15 najboljih, a najboljeg hrvatskog skijaša od tog plasamana dijeli 30 stotinki.

Inače, u Courchevelu je nastupilo tek 26 skijaša što znači da su svi koji su završili prvu vožnju, osigurali i drugu. Lošije vrijeme od našeg Zubčića imali su tek Manuel Feller i Aleksander Aamodt Kilde, dok Raphael Haaser, Giovanni Borsotti i Henrik Kristoffersen nisu završili vožnju.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • simplicije23 19.03.2022.

    bolje skijat nego radit nešto ...

Komentiraj...
Vidi sve komentare