To je to što me zanima!

Nastavlja se dramatična bitka za titulu: Juniori Dinama gubili od Gorice pa preokrenuli...

Juniori Hajduka su u 28. kolu Prve NL slavili u Varaždinu 2-1 golovima Roka Brajkovića i Jere Vrcića, a nešto kasnije Dinamo je slavio protiv Gorice 3-1 nakon što je gubio do same završnice
Vidi originalni članak

U HNL-u smo još otprije dvadesetak dana lišeni bilo kakve neizvjesnosti. Dinamo je još jednu sezonu u nizu uvjerljivo prodefilirao ligom i osvojio 24. naslov u povijesti. No, u juniorskom HNL-u vlada prava drama. Još dva kola ostala su do kraja, a juniori Hajduka i Dinama vode neizvjesnu bitku za titulu.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Juniori Hajduka su u 28. kolu Prve NL slavili u Varaždinu 2-1 golovima Roka Brajkovića i Jere Vrcića. Bio je to tvrd i težak susret u kojem su Varaždinci žestoko pritisnuli do kraja susreta i jurili po bod, ali nisu uspjeli. Na koncu je jedini gol za domaćina zabio Adam Lušić.

Sat vremena kasnije na teren su izašli juniori Dinama i Gorice. Gosti su vodili 1-0 do 79. minute golom Pharela Isaaca i obradovali Splićane koji su takvim raspletom već u sljedećem kolu mogli osigurati naslov. No, uslijedio je preokret dinamovaca u sedam minuta. Za 1-1 zabio je Ilečić 79. minuti, u 86. na 2-1 povisio je Kanižaj, a konačnih 3-1 postavilo je Vilim Gec u sudačkoj nadoknadi.

Dinamo je preživio pa i dalje živi nada u naslov. 'Modri' imaju dva boda više od Hajduka, ali utakmicu više pa Splićani do kraja prvenstva ovise sami o sebi. U sljedećem kolu za tjedan dana Dinamo gostuje kod Varaždina, a Hajduk dočekuje Mladost iz Ždralova pa zatim gostuje kod Osijeka tri dana kasnije u zaostalom susretu 21. kola. Utakmica koja će odrediti puno toga. 

Bili tići imaju sve u svojim rukama i koračaju prema trećoj tituli u nizu, ali do posljednjeg kola čeka nas drama i neizvjesna bitka. Ono čemu smo se nadali u HNL-u, ali dobili smo u juniorskom uzrastu. 

Borba za naslov u Prvoj NL juniori:

  • 27. svibnja, 10 sati: Varaždin - Dinamo
  • 27. svibnja, 10 sati: Hajduk - Mladost Ždralovi
  • 30. svibnja, 10 sati: Osijek - Hajduk
  • 3. lipnja, 10 sati: Dinamo - Osijek
  • 3. lipnja, 10 sati: Inker - Hajduk

POGLEDAJTE 24 PITANJA SA SKIJAŠICOM LEONOM POPOVIĆ:

Idi na 24sata

Komentari 59

  • zašto se mrzite 20.05.2023.

    Zanimljivija je juniorska liga nego prva rukometna, košarkaška, bilo koja. Nogomet je nogomet, uvijek br. 1. Hajduk je svojim uspjehom u ligi prvaka zainteresirao javnost. Do tada nitko nije toliko pratio juniore. Osim nas koji pratimo sve što se događa u našem ili vašem klubu. Nekad smo svi pratili skijanje, a sad rijetko tko.

  • kaj te briga2 20.05.2023.

    zalosno je na koji nacin je trener gorice vodio tekmu.O sastavu nebi pricao osim sramota

  • ro kaj 20.05.2023.

    Na naslovnoj strani članci o juniorskom natjecanju, moguće samo u hrvatskoj. Poslije plakanje i čuđenje kako su svi završili u trećoj ligi a bili prvaci. Pametni shvate što su juniorska natjecanja. a ostali nastavljaju po starom i još više pišu u njima.

Komentiraj...
Vidi sve komentare