To je to što me zanima!

Navijač BiH zbog nacističkog pozdrava godinu dana u zatvor

Edin Mehinović, s prebivalištem u Nizozemskoj, ali podrijetlom iz Doboja, je nakon odgledane utakmice BiH i Poljske, ostao u dvorani i odlučio malo vrijeđati Izraelce
Vidi originalni članak

Navijača košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine sud u francuskom Montpellieru osudio je na godinu dana zatvora zbog nacističkog pozdrava s ispruženom desnom rukom za vrijeme utakmice Izraela i Rusije na Europskom prvenstvu, piše francuski Le Parisien. 

Edin Mehinović, s prebivalištem u Nizozemskoj, ali podrijetlom iz Doboja, je nakon odgledane utakmice BiH i Poljske, ostao u dvorani i odlučio vrijeđati Izraelce. Na njegovu nesreću postavljene kamere u dvorani snimile su i nacističke pozdrave, ali i njegovo prostačko ponašanje prema publici, jer je Mehinović na trenutke pokazivao i stražnjicu, što je svakako utjecalo i na visinu izrečene kazne. 

Osim njega privedeno je još nekoliko navijača BiH, ali su oni kasnije pušteni, dok je Mehinoviću izrečena i petogodišnja zabrana dolaska na sportske događaje. Navijač BiH se navodno branio na sudu kako je ekstremističkim navijačima u dvorani htio pokazati što ne smiju raditi, a stražnjicu je pokazao jer su ga ovi isprovocirali. 

Obrana mu nije upalila, a tužitelj je izjavio kako se ovdje radi o 'navijaču kakvi nikada nisu zainteresirani za sport' i koje bi trebalo 'teško kazniti zbog izazivanja mržnje na sportskim borilištima'. 

Idi na 24sata

Komentari 25

  • Neutralni 09.09.2015.

    Svu tu balavu bagru koja nije ni prdnula u život i nema pojma ni ko je Hitler ni Pavelić ni Mihaljević a prave se nekim "domoljubima" pred sebi sličnim primitivcima, treba u prdekanu par godina da imaju vrijeme za razmišljati.

  • 09.09.2015.

    Evo vam ljudska prava.Onda kažu da je Tito zatvarao zbog verbalnih delikata.A ovo je kao u redu i demokracija.

  • zwone007 08.09.2015.

    A da su "jadni" izraelci to isto radili,svi bi zmirili,ipak su se napatili jadni,"izabrani narod"

Komentiraj...
Vidi sve komentare