To je to što me zanima!

Navijači i Livaja zovu Perišića, a Talijani hvale: 'Nezamjenjiv je'

Perišić? On igra na visokoj razini od početka sezone, sretan sam i zbog njega, ali i zbog njegovih suigrača, koji također igraju odlično, rekao je trener Intera Simone Inzaghi
Vidi originalni članak

Nikola Kalinić došao je u Hajduk. Cijeli Split sanja naslov prvaka Hrvatske nakon 17 godina čekanja, a na valu te euforije navijači su pokrenuli novu kampanju. Perišiću, vrime je.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Još kao klinac, sa svega 16 godina, Ivan je otišao s Poljuda te je i sam jednom izjavio da mu je želja vratiti se u Hajduk i osvojiti naslov prvaka. Perišićmanija se proširila među navijačima Hajduka. Objavljuju fotografije s hashtagom #PerišićuVrimeJe', a neki od njih šalju i pisma u sjedište Intera s nadom kako će ih pročitati hrvatski nogometaš. U moru kreativnih uradaka pojavio se i videozapis u kojem ga Marko Livaja poziva da se vrati kući.

 

Na ljeto mu istječe ugovor s Interom, ali obzirom na njegovu čudesnu formu, u ovome trenutku izgleda kao da može igrati za bilo koji svjetski klub.

Inter je u utorak pobijedio Romu 2-0 i plasirao se u polufinale Kupa, a jedan od najboljih igrača bio je upravo hrvatski reprezentativac. Nedavno je napunio 33 godine, ali Ivan i dalje leti terenom. Kada proleti lijevom stranom, onako eksplozivan brz, ne bi ga ni lasom uhvatili. Pitajte igrače Rome. 

Bio je konstantna napast, probijao stranu, driblao, razigravao, ubacivao. A za gol je asistirao već u drugoj minuti kada je precizan bio Edin Džeko. 

- Perišić? On igra na visokoj razini od početka sezone, sretan sam i zbog njega, ali i zbog njegovih suigrača, koji također igraju odlično. Prvi smo na ljestvici, u polufinalu smo Kupa, prošli smo dalje u Ligi prvaka, osvojili Superkup, ovo je odlična sezona - kazao je nakon utakmice trener Intera Simone Inzaghi. 

I još jednom je Perišić pokazao koliko je neprocjenjiv za Inter. Takvog igrača nemaju, a i kada se oporavi Robin Gosens, koji je stigao upravo kao Ivanov nasljednik, teško će izbaciti Hrvata iz prvih 11. 

Ugovor mu istječe na ljeto, a njegove igre su sve bolje. Navijači ga s razlogom mole da ostane u klubu, no ipak pita se nešto i klupske čelnike. Inter mu nudi četiri milijuna eura godišnje, hrvatski reprezentativac traži šest milijuna eura. Čelnici ne žele dati toliku plaću igraču od 33 godine pa su pregovori propali i klub je obavijestio Hrvata da može tražiti novi klub. No, obzirom na Ivanove igre, Inter je taj koji bi mogao požaliti. 

Perišić igra u vrhunskoj formi. Zabio je u velikom derbiju protiv Milana (2-1), jedan je od najkonstantnijih igrača Intera ove sezone, a uz sjajan dribling, brzinu, strašnu ljevicu i eksplozivnost koja ga je i ranije krasila, Antonio Conte ga je taktički izbrusio i pretvorio u fantastičnog wing backa. Kod Inzaghija je dobio više slobode i to se odmah vidi na terenu. 

- Kupnja Gosensa je izvrsna, ali Perišić ponovno pokazao zašto je nezamjenjiv i neizostavan u Interu - piše talijanski Sky Sport.

Inter u ovoj situaciji ne bi trebao puno razmišljati. Ovakvog igrača će teško pronaći pa bi trebali sjesti za stol, istresti koliko Perišić traži i dati mu novi ugovor. Ako ne, Perišić na ljeto odlazi kao slobodan igrač i moći će potpisati za bilo koji klub.

Navijači ga dozivaju, Hajduk mu se nada, a i sam Nikola Kalinić je priznao kako je pričao s njim.

- Zvao me Perišić jučer, kao i Džeko. Neću vam ništa otkriti. Sve je na njemu, kao što je bilo na meni. Ima još vremena odlučiti - rekao je Kale.

U karijeri je osvojio sve što je mogao. Dvije Bundeslige, Ligu prvaka, tri njemačka kupa, Scudetto, svjetsko srebro s Hrvatskom, a ove sezone je s Interom u igri za sva tri trofeja. I dalje je željan i gladan, s ovakvom formom može igrati u bilo kojem klubu. Ipak, želja mu je jednog dana vratiti se doma, tamo gdje je sve počelo. A svoj dom je napustio još kao dijete. U tome slučaju bi se trebao odreći velike svote.

Perišić je taj koji bira, a navijači 'bilih' nadaju se kako će to biti Hajduk. Možda zvuči nerealno, ali dopušteno je sanjati. 
 

Idi na 24sata

Komentari 225

  • Plenković 11.02.2022.

    Navodno je vec krenuo za Split

  • poŠČenjak 10.02.2022.

    A Subašić je najbolji "nije u šoldima sve" a cijelu karijeru je proveo u klubu di je bio bolje plaćen;)) dobra dobra

  • poŠČenjak 10.02.2022.

    Još onda Pletikosu i rapaića vratiti i to je onda to;)

Komentiraj...
Vidi sve komentare