To je to što me zanima!

Navijači mole Maldinija: Paolo, ostani još malo!

Legendarnom kapetanu Milana već je 39 godina i namjerava se oprostiti na kraju sezone, no navijači ga žele još gledati u crno-crvenom dresu
Vidi originalni članak

Paolo, predomisli se! Kapetane, ne napuštaj nogomet! Paolo, vodi nas i dalje, nastavi igrati! Ovakve i još čitav niz sličnih poruka reakcija su na najavljeno povlačnje Paola Maldinija iz profesionalnog nogometa. Ne promijeni li 39-godišnji Talijan svoju odluku, nogomet će napustiti nakon pune 24 sezone u seniorskom nogometu. U današnje vrijeme zvuči pomalo nevjerojatno, ali sve 24 proveo je u samo jednom i jedinom dresu - Milanovom. Debitirao je 20. siječnja 1985., kada je imao nepunih 17 godina. Svojevremeno je rekao da će se od nogometa oprostiti kada odigra 1000 utakmica za Milan. Taj uvjet je ispunio, protiv Arsenala u Ligi prvaka odigrao je 1001. I odigrao je odlično, što je i natjeralo navijače na molbe da ostane...
- Nije realno očekivati da ću promijeniti svoju odluku. Možda sa strane djelujem zdravo i spremno, no prečesto me živciraju sitne ozljede. A njih je sve više i ne mogu igrati sa 100 % mogućnosti. Nogomet mi je dao sve i s ponosom se mogu osvrnuti na sve što sam napravio - izjava je kojom je navijače rastužio Maldini.
Povezanost Maldinija i Milana je doista zapanjujuća. Između ostaloga, premetanjem njegova prezimena dobije se Di Milan, što znači - Milanov. A Milanov je bio i njegov otac Cesare, kao što bi mogao postati sin Christian. Dječak je rođen 1996., a u Milanovu podmlatku igra već tri godine. Paolo je čak i zamolio da njegov dres s brojem tri sačuvaju za njegova nasljednika. Kako je rekao nekoliko puta, od karijere bi se Maldini volio oprostiti osvajanjem Lige prvaka. Tako bi njegova posljednja utakmica bila finale najcjenjenijeg klupskog natjecanja u Moskvi 23. svibnja.

ČAK 18 NAJVEĆIH TROFEJA
Paolo Maldini, nogometaš godine iz 1994. godine, tijekom karijere je osvojio čitav niz trofeja. Talijansko prvenstvo osvojio je sedam puta, Ligu prvaka pet puta, europski Superkup četiri puta, SP klubova dvaput... Jedino mu nedostaje SP, na kojem je 1994. bio finalist, a 1990. treći. Fifa ga je 2004. uvrstila među 125 najvećih živućih nogometaša.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare