To je to što me zanima!

Navijači ne mogu kupiti karte na Malti, domaćini bez zvijezde

''Upravo zbog nereda iz 2005. godine nedavno smo se sastali s predstavnicima malteškog saveza i dogovorili, da naši navijači ulaznice mogu kupiti samo u HNS-u''
Vidi originalni članak

Na Malti će 'vatrene' večeras bodriti 417 navijača.

- Nikakvo upozorenje nismo dobili, ali na inzistiranje Maltežana naši navijači ulaznice mogu kupiti samo u prostorijama HNS-a - kaže Cvrk.

Je li Uefa posebno upozorila Hrvatski nogometni savez na ponašanje navijača na Malti? Povjerenik za sigurnost HNS-a Zoran Cvrk kaže:

- Upravo zbog nereda iz 2005. godine nedavno smo se sastali s predstavnicima malteškog saveza i dogovorili, na inzistiranje Maltežana, da naši navijači ulaznice mogu kupiti samo u prostorijama HNS-a. Na dan utakmice nitko od naših navijača ne može kupiti ulaznicu na Malti – rekao je Cvrk i naglasio:

- Na Maltu su doputovali i predstavnici našeg MUP-a, koji će s tamošnjom policijom koordinirati osiguranje utakmice, koja je označena visokorizičnom – rekao je Cvrk.

A službenik HNS-a zadužen za prodaju ulaznica Nikša Martinac kaže:

- Za tu smo utakmicu prodali 417 ulaznica.

Najbolji igrač Malte potjeran zbog transfera

Udarna malteška špica Daniel Bogdanović, Srbin rođen u Libiji, proveo je svega 24 sata na pripremama, a zatim je otputovao na pregovore o novom ugovoru. Iz Sheffield Uniteda prešao je u Blackpool, pa je prekrižen.

- Propustio je mnoge treninge, pa nisam ni tražio da se vrati kući. Neka riješi probleme, pa ću ga potom zvati! - kaže izbornik John Buttigieg.

Predsjednik saveza Bjorn Vassallo prenio je optimizam domaćina:

- Pobjeda protiv Srednjoafričke Republike daje nam pravo da se nadamo sličnom pozitivnom rezultatu!

Posjetitelji stranica malteškog saveza smatraju da Hrvatska ima samo 40% šanse da pobijedi u La Valetti. (!?) A demolirane tribine stadiona Ta Qali i ljudi, neki od njih i u svečanoj loži, ozlijeđeni metalnim šipkama i bačenim stolcima epilog su divljanja hrvatskih navijača 2005. Zato su Maltežani i šest godina kasnije u strahu od hrvatskih navijača. Ulaznice stoje između pet i 25 eura. Jedan je Hrvat pod istragom zbog namještanja utakmice Norveška - Malta (4:0) 2007. Marijo Cvrtak priznao je na sudu u Bochumu da je potkupio igrače Malte. Jednom je predao novac u hotelskoj sobi, a trojici u liftu.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • badrix 02.09.2011.

    ...Udarna malteška špica Daniel Bogdanović, Srbin rođen u Libiji...?! a jebote,, ovaj mijenja drzave kao carape...

  • kodakisemoguisprat 02.09.2011.

    pametan potez jer bi nas mogli izbaciti iz kvalifikacija. sigurno bi došlo do sukoba između torcide i bbb zbog užarene atmosfere oko šimunića. treba pričekati da se slegne prašina oko tog transfera.

  • zekica 02.09.2011.

    tako i treba!!!.. dok se nekoliko idiota u hrvatskom dresu nadje da tamo razbija i sramoti drzavu a ostali to mirno gledaju i podrzavaju ih u tome... neka im je sada... dao bog da za svaki nered koji naprave bilo gdje u svijetu da vise nece moci ubuduce niti u drzavu a na stadion niti pod razno... nogomet je za navijace a ne za huligane i divljake koji su prije 20 minuta sisli s drveta medju civile... danas sutra ce netko od nas na maltu i sramit ce se reci da je Hrvat zbog onakvih pijanih i drogiranih konjusina

Komentiraj...
Vidi sve komentare