To je to što me zanima!

Navijači PAO-a kupili ulaznice našim navijačima za večeras?!

STIGLI U ATENU Unatoč dogovoru o nedolasku gostujućih navijača, Hrvati su došli bodriti ‘Vatrene’. Navodno su im navijači Panathinaikosa, inače u sjajnim odnosima s BBB-ima, nabavili karte
Vidi originalni članak

Kad je Hrvatska posljednji put gostovala u  Grčkoj, 2011., na atenskim trgovima i ulicama bile su stotine kockica. Pjevale su se domoljubne pjesme, čekala se utakmica u Pireju. Sinoć nije bilo tako euforično, no hrvatski navijači ipak su stigli u Pirej.

Nisu bili u hrvatskim obilježjima, jer bi tako, naravno bili u velikoj opasnosti od ratobornih Grka, a i policija bi ih odmah uhitila. No, vidjeli smo nekolicinu hrvatskih navijača, koji su “casual” odjeveni, a cilj im je dokopati se Karaiskakisa. U tome bi im trebali pomoći navijači Panathinaikosa, koji su u dobrim odnosima s BBB-ima.

Oni bi im trebali nabaviti ulaznice, koje ne smiju kupiti hrvatski navijači. Uostalom, BBB-i su nedavno bili na najvećem grčkom derbiju Panathinaikos - Olympiacos i tamo razgovarali o današnjoj utakmici u Pireju. Inače, iako je riječ o utakmici najvećeg rizika, policije nije bilo na ulicama Atene. Bilo je nešto “sitno”, no oni su bili koncentrirani na atenski maraton. Valjda ni oni nisu očekivali da bi se na ulicama Atene mogli pojaviti hrvatski navijači, pa im dodatno zakomplicirati život...

Na dan utakmice pojavila se informacija i da su lokalni Srbi pomagali Hrvatima oko ulaznica, no ta priča baš i ne drži vodu, obzirom da su srpski navijači u dobrim odnosima s grčkim. U svakom slučaju, u boljem nego s hrvatskim.

Jutro uoči utakmice ipak je provedeno u znaku atenskog maratona, jednog od najtežih maratona koji se većim dijelom trči uzbrdo prema grčkoj prijestolnici. Staza je identična onoj kojom je trčao glasnik što je nosio poruku u Atenu 490.-te godine prije Krista., a utrka završava na slavnom stadionu Panathinaikos u Ateni, gdje su se održale 1. moderne OI 1896. godine.

Kao i na svakom atenskom maratonu i na ovom je bilo trkača iz Hrvatske. Hrvatski reprezentativci odlučili su zaobići silnu gužvu u centru Atene i vrijeme do utakmice potratiti u miru hotela, oko kojeg nije bilo provokacija grčkih navijača. 

Idi na 24sata

Komentari 15

  • Gunersss_ 12.11.2017.

    Habhahha ajmo sad i mi bit MUTAVI ko svrbi i reci da su nam grci braca..hahahahahahah njima i kinezi braca a svi ih sprdaju di stignu!

  • x-y 12.11.2017.

    na nasu zalost, nazalost bi najbolje bilo da nas uefa suspendira, nazalost samo tako se mozemo konacno rijesiti bagre i krimosa iz hns-a. Izdrzat ce mo i to da neodemo na jedno prvenstvo...

  • Zagor te-nej 12.11.2017.

    Znali bakljadu i izbacivanje sad možemo očekivati kao fol od BBB. Ili to orjuna šalje svoju Torcidu pod imenom BBB

Komentiraj...
Vidi sve komentare