Obavijesti

Sport

Komentari 15

Navijači PAO-a kupili ulaznice našim navijačima za večeras?!

Navijači PAO-a kupili ulaznice našim navijačima za večeras?!
1

STIGLI U ATENU Unatoč dogovoru o nedolasku gostujućih navijača, Hrvati su došli bodriti ‘Vatrene’. Navodno su im navijači Panathinaikosa, inače u sjajnim odnosima s BBB-ima, nabavili karte

VIDEO

Kad je Hrvatska posljednji put gostovala u  Grčkoj, 2011., na atenskim trgovima i ulicama bile su stotine kockica. Pjevale su se domoljubne pjesme, čekala se utakmica u Pireju. Sinoć nije bilo tako euforično, no hrvatski navijači ipak su stigli u Pirej.

Nisu bili u hrvatskim obilježjima, jer bi tako, naravno bili u velikoj opasnosti od ratobornih Grka, a i policija bi ih odmah uhitila. No, vidjeli smo nekolicinu hrvatskih navijača, koji su “casual” odjeveni, a cilj im je dokopati se Karaiskakisa. U tome bi im trebali pomoći navijači Panathinaikosa, koji su u dobrim odnosima s BBB-ima.

Oni bi im trebali nabaviti ulaznice, koje ne smiju kupiti hrvatski navijači. Uostalom, BBB-i su nedavno bili na najvećem grčkom derbiju Panathinaikos - Olympiacos i tamo razgovarali o današnjoj utakmici u Pireju. Inače, iako je riječ o utakmici najvećeg rizika, policije nije bilo na ulicama Atene. Bilo je nešto “sitno”, no oni su bili koncentrirani na atenski maraton. Valjda ni oni nisu očekivali da bi se na ulicama Atene mogli pojaviti hrvatski navijači, pa im dodatno zakomplicirati život...

Na dan utakmice pojavila se informacija i da su lokalni Srbi pomagali Hrvatima oko ulaznica, no ta priča baš i ne drži vodu, obzirom da su srpski navijači u dobrim odnosima s grčkim. U svakom slučaju, u boljem nego s hrvatskim.

Jutro uoči utakmice ipak je provedeno u znaku atenskog maratona, jednog od najtežih maratona koji se većim dijelom trči uzbrdo prema grčkoj prijestolnici. Staza je identična onoj kojom je trčao glasnik što je nosio poruku u Atenu 490.-te godine prije Krista., a utrka završava na slavnom stadionu Panathinaikos u Ateni, gdje su se održale 1. moderne OI 1896. godine.

Kao i na svakom atenskom maratonu i na ovom je bilo trkača iz Hrvatske. Hrvatski reprezentativci odlučili su zaobići silnu gužvu u centru Atene i vrijeme do utakmice potratiti u miru hotela, oko kojeg nije bilo provokacija grčkih navijača. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 15
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening
NEPOZNATO O TRENERU RIJEKE

Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening

Plus+ Željko Sopić, trener Rijeke, prisjetio se dana u lokosima, koji mu stoje na putu do naslova: Taj trening išli smo kao "zemlja - zrak", kao da sutra ne postoji. A nitko ne zna da smo cijelu noć bili vani