To je to što me zanima!

Navijači prebili onoga koji se derao tijekom minute šutnje

Navijači Bosne i Hercegovine sami su se pobrinuli za navijača u njihovim redovima koji se tijekom minute šutnje za žrtve u Parizu derao "Kurdistan". Dobio je batina...
Vidi originalni članak

Irska je dočekala BiH u dodatnim kvalifikacijama, a uoči susreta u Dublinu igrači su na centru odali počast žrtvama terorističkog napada u Parizu. Na tribini na kojoj su bili smješteni navijači Bosne i Hercegovine čuli se se zvižduci i neumjesni povici .

Naišlo je to na osudu irskih navijača, ali i cijelog svijeta. Ostali navijači BiH pobrinuli su se da taj navijač zapamti što znači odavanje počasti. SportBa piše kako su navijači Bosne i Hercegovine uzeli stvar u svoje ruke i na tribini pretukli navijača koji se u alkoholiziranom stanju derao "Kurdistan". Prošao je s lakšim ozljedama.

Irska je slavila 2-0 i plasirala se na Euro.

Turci se također derali, ali to nije nepoštivanje žrtava

Turska je dočekala Grču u Ankari u prijateljskoj utakmici. Tijekom odavanja počasti za žrtve pariškog pokolja s tribina su se čuli uzvici.

Taj je potez također naišao na osudu, no neki turski navijači na društvenim mrežama objasnili su kako to nije nepoštovanje prema žrtvama, nego običaj. Jedan je otišao korak dalje i poslao je mail portalu koji je osudio turske uzvike tijekom minute šutnje.

- Neka svima bude jasno, navijači u Turskoj viču tijekom minute šutnje zbog onih koji su izgubili živote od ruku terorista. Mi tada pjevamo: "Velikomučenici su besmrtni, domovina je nedjeljiva". To su parole protiv teorista, a ne protiv žrtava. Svaka žrtva terorizma u turskoj je kulturi pruhvaćna kao velikomučenička - napisao je turski student i poslao mail portalu 101greatgoals.

Idi na 24sata

Komentari 102

  • Ivek987 19.11.2015.

    Svaka im čast, nije mi ga ni malo žao. To bi tako trebalo, ako već pravne službe neće unositi reda, da se sami navijači međusobno dovedu u red.

  • Mercedes s klasa 19.11.2015.

    Da. Zanimljivo da piše pojedinci. Za naše bi taj isti novinar još i dodal: "4 miljuna hrvata na stadionu kao stoka pjeva ustašku Lijepu Našu. Pet stotina i pedeset Josipa šimunića im je pružilo fašističku potporu. Četrna est malih hrvatskih potomaka adolfa je dizalo desnu ruku. Do kraja minute šutnje na stadion se navuklo preko sedam MILJONA (ne miljuna) fašističkih hrvata da poremeti minutu šutnje iscrtavanjem svastika vidljivih sa Marsa kao poruka marsovcima na četrdeset petu kada su fašistički hrvati potukli goloruku veliku Marsovsku naciju na području Korduna." Al za druge imaju razumijevanja.

  • tomicalomica 19.11.2015.

    Ma to je bio moj frend Mujo , popio tip litru zuje prije tekme bio nasmrkan 2 dana ,, kazem mu Mujo os biti tiho kad se odaje pocast , kaze ocu ,, nije on shvatio sto spiker kaze "poceo vikat Palestinaaa ",, ja mu odvalim par samara , onda poceo vikat Bosna , Bosnaa

Komentiraj...
Vidi sve komentare