To je to što me zanima!

Navijači Reala ludi za Lukom: 'Samo je Ronaldo veći frajer!'

SUTRA EL CLÁSICO Modrićevi dresovi idu kao na traci, a ‘tapkaroši’ oko Santiago Bernabéua traže 200 eura za ulaznice. Polako se zahuktava atmosfera uoči okršaja u subotu (13 sati)
Vidi originalni članak

Kako se približava El Clásico, u Madridu raste uzbuđenje, priča se samo o sudaru Reala i Barçe. Ulaznice su rasprodane, a oni koji će svjedočiti tom dvoboju velike nade polažu u našeg Luku Modrića.

- On je najbolji na svijetu, baš volim Modrića - govori uzbuđeno 25-godišnji Riccardo Memedović ispred Santiago Bernabéua.

Makedonac je s prijateljem Alijem Landersom (24) došao iz Francuske, gdje žive. Nikad nisu bili u Madridu ni gledali Real uživo. No sad su tu, s ulaznicama u rukama. Čvrsto ih stišću. Odjeveni u dresove Modrića i Kovačića.

UTRKA S VREMENOM Upitan za El Clasico? Ronaldo je ponovno propustio trening...

‘Tapkaroš’ s pivom

- Mateo je odličan igrač, zato sam kupio njegov dres - kaže Landers. 

Njih dvojica, kao i stotine stranih turista, lutaju oko stadiona, fotografiraju se. Prohladan je, ali sunčan dan, a preprodavači ulaznica su u akciji. Jedan od njih, mrk, s gustom bradom, nudi ulaznicu za 200 eura. Drugi, deblji i niži, približava se s limenkom piva i sendvičem...

Malo dalje od tog crnog tržišta, s druge strane stadiona, stvaraju se gužve. Ondje je službena trgovina Real Madrida. Dresovi po cijeni od 118 eura odlaze s vješalica. Puno je azijskih posjetitelja.

- Uvijek je tako prije velikih utakmica, nakon osvajanja titula ili kad igrači promijene broj na dresu - govori prodavačica, obožavateljica Luke Modrića, koji je i sam ljetos zamijenio broj 19 na leđima brojem 10.

ŠALJIVDŽIJA Kovačić svoju Izabel počastio za rođendan: Moja žena stari

Može kao u debiju?

- Ove sezone je sjajan, obožavam ga gledati kako igra - dodaje.

Luka Modrić prošli je vikend proglašen najboljim igračem SP-a klubova, Real je s njim u veznom redu osvojio pet trofeja u 2017., iznimno ga cijene u Realovu svijetu.

- Stalno igra na visokoj razini, uvjeren sam da će biti takav i u subotu. Ima konstantu, a to nije lako u ovako velikom klubu, gdje je publika iznimno zahtjevna - kaže Vicente Azpitarte, autor knjige “Luka Modrić: Sin rata”. 

Na posljednjoj utakmici igranoj na Santiago Bernabéuu, protiv Seville, Luka je ispraćen gromoglasnim pljeskom. Prerasta u klupsku legendu. Tu je od ljeta 2012., a  prvih sedam minuta u dresu Real Madrida odigrao je u pobjedi nad Barcelonom 2-1 u španjolskom superkupu. Bilo je to samo dva dana nakon što je potpisao ugovor.

- Taj rezultat bih odmah potpisao - istaknuo je 29-godišnji navijač Manuel, u starom Modrićevu dresu, na ulici koja vodi do do stadiona.

Manuel, kao i mnogi navijači Reala, strepe pred subotnji El Clásico. Real Madrid nastojat će smanjiti zaostatak od 11 bodova za Barcelonom. Danas će se nogometaši okupiti u svojem sportskom centru na sjeveru grada. Ondje će se u tišini, daleko od ove euforije, pripremati za utakmicu. 

- Igrači su mirni. Luka i Mateo mentalno su snažni, a to nam je bitno u Realu. Ovdje ne možeš igrati ako u glavi nisi spreman - napominje klupski dužnosnik.

ČUDAN TERMIN Azijci nam 'otimaju' El Clasico: Evo zbog čega se igra u 13 sati

Hrvati nisu na prodaju!

Modrić je u Madridu praktički institucija, ali navijači Reala vrlo su skloni i Mateu Kovačiću. Na ulicama oko stadiona puno je više Kovačićevih dresova nego prošle sezone. Dokazao se Kova u kolovozu, kad je u Superkupu čuvao i zaustavio Messija, nakon čega je Real Madrid podignuo pehar. Dvojica hrvatskih igrača ni ne razmišljaju o odlasku iz okruženja u kojem osvajaju toliko pehara.

- Kovačić i Modrić nisu na prodaju - kaže jedan visokopozicionirani dužnosnik kluba.

- Za Modrića ljetos nisu došle ponude jer klubovi znaju da ga ne namjeravamo prodati, a i sam Modrić rekao je da ovdje želi završiti karijeru - dodaje.

- Obojica su se dobro i brzo prilagodila na igru i život ovdje - govori jedan od glasnogovornika, koji je stalno s momčadi. 

Kovačić tek hvata ritam nakon što je 76 dana bio ozlijeđen...

- Sviđa mi se njegovo eksplozivno startanje s loptom, kad krene u prodor prema naprijed. Nadam se da će se vratiti što prije na razinu prije ozljede - govori Madriđanin Daniel (36).

'SAMO SE PRIČA O TOME' Rakitić: Nije normalno da mi Hrvati imamo trojicu u Clásicu

Stotine španjolskih zastava

I dok se Kovačić vraća u pravi natjecateljski ritam, Modrić u El Clásico ulazi u svojoj najboljoj formi, tvrde lokalni novinari.

- Malo je nogometaša koji tako određuju razinu igre i njezin ritam kao što to radi Luka u Real Madridu - kaže David Medina, novinar dnevnika Marca sa sjedištem u Madridu. 

- Kad se on osjeća dobro, ugodno, kad je inspiriran, Real Madrid uništava protivnike - dodaje kolega Medina.

Barcelona, međutim, dolazi na sjever Madrida u sjajnom raspoloženju. U 16 dosadašnjih prvenstvenih utakmica ima 13 pobjeda i tri remija. U travnju je slavila 3-2 u Madridu.

Modrić je ovaj tjedan rekao: 

- Dat ćemo sve od sebe da ih pobijedimo, bitno je da na terenu budemo ujedinjeni. Da igramo kao momčad. 

Utakmica u Madridu dolazi samo dva dana nakon neizvjesnih prijevremenih izbora u Kataloniji, na kojima će se testirati želja tamošnjih stanovnika za samostalnošću. Na stadionu se tim povodom očekuju stotine španjolskih zastava.

A Memedović i Landers, naši prijatelji s početka priče, uvjereni su da će gledati spektakl... 

- I Modrića i Kovačića kako s pobjedom izlaze iz najveće utakmice na svijetu - govore uglas.

Idi na 24sata

Komentari 94

  • dirknowitzki89 22.12.2017.

    Sutra ce real i ronaldo pokazat ko je gazda

  • bag 22.12.2017.

    Di ste ove talibanske mungose nasli??

  • 22.12.2017.

    Ove makedonce i kosovce bi trebalo malo pripazit da poslije nebi bilo nisu bili sumnjivi..

Komentiraj...
Vidi sve komentare