Obavijesti

Sport

Komentari 94

Navijači Reala ludi za Lukom: 'Samo je Ronaldo veći frajer!'

Navijači Reala ludi za Lukom: 'Samo je Ronaldo veći frajer!'
7

SUTRA EL CLÁSICO Modrićevi dresovi idu kao na traci, a ‘tapkaroši’ oko Santiago Bernabéua traže 200 eura za ulaznice. Polako se zahuktava atmosfera uoči okršaja u subotu (13 sati)

VIDEO

Kako se približava El Clásico, u Madridu raste uzbuđenje, priča se samo o sudaru Reala i Barçe. Ulaznice su rasprodane, a oni koji će svjedočiti tom dvoboju velike nade polažu u našeg Luku Modrića.

- On je najbolji na svijetu, baš volim Modrića - govori uzbuđeno 25-godišnji Riccardo Memedović ispred Santiago Bernabéua.

Makedonac je s prijateljem Alijem Landersom (24) došao iz Francuske, gdje žive. Nikad nisu bili u Madridu ni gledali Real uživo. No sad su tu, s ulaznicama u rukama. Čvrsto ih stišću. Odjeveni u dresove Modrića i Kovačića.

Upitan za El Clasico? Ronaldo je ponovno propustio trening...
Upitan za El Clasico? Ronaldo je ponovno propustio trening...

‘Tapkaroš’ s pivom

- Mateo je odličan igrač, zato sam kupio njegov dres - kaže Landers. 

Njih dvojica, kao i stotine stranih turista, lutaju oko stadiona, fotografiraju se. Prohladan je, ali sunčan dan, a preprodavači ulaznica su u akciji. Jedan od njih, mrk, s gustom bradom, nudi ulaznicu za 200 eura. Drugi, deblji i niži, približava se s limenkom piva i sendvičem...

Malo dalje od tog crnog tržišta, s druge strane stadiona, stvaraju se gužve. Ondje je službena trgovina Real Madrida. Dresovi po cijeni od 118 eura odlaze s vješalica. Puno je azijskih posjetitelja.

- Uvijek je tako prije velikih utakmica, nakon osvajanja titula ili kad igrači promijene broj na dresu - govori prodavačica, obožavateljica Luke Modrića, koji je i sam ljetos zamijenio broj 19 na leđima brojem 10.

Kovačić svoju Izabel počastio za rođendan: Moja žena stari
Kovačić svoju Izabel počastio za rođendan: Moja žena stari

Može kao u debiju?

- Ove sezone je sjajan, obožavam ga gledati kako igra - dodaje.

Luka Modrić prošli je vikend proglašen najboljim igračem SP-a klubova, Real je s njim u veznom redu osvojio pet trofeja u 2017., iznimno ga cijene u Realovu svijetu.

- Stalno igra na visokoj razini, uvjeren sam da će biti takav i u subotu. Ima konstantu, a to nije lako u ovako velikom klubu, gdje je publika iznimno zahtjevna - kaže Vicente Azpitarte, autor knjige “Luka Modrić: Sin rata”. 

Na posljednjoj utakmici igranoj na Santiago Bernabéuu, protiv Seville, Luka je ispraćen gromoglasnim pljeskom. Prerasta u klupsku legendu. Tu je od ljeta 2012., a  prvih sedam minuta u dresu Real Madrida odigrao je u pobjedi nad Barcelonom 2-1 u španjolskom superkupu. Bilo je to samo dva dana nakon što je potpisao ugovor.

- Taj rezultat bih odmah potpisao - istaknuo je 29-godišnji navijač Manuel, u starom Modrićevu dresu, na ulici koja vodi do do stadiona.

Manuel, kao i mnogi navijači Reala, strepe pred subotnji El Clásico. Real Madrid nastojat će smanjiti zaostatak od 11 bodova za Barcelonom. Danas će se nogometaši okupiti u svojem sportskom centru na sjeveru grada. Ondje će se u tišini, daleko od ove euforije, pripremati za utakmicu. 

- Igrači su mirni. Luka i Mateo mentalno su snažni, a to nam je bitno u Realu. Ovdje ne možeš igrati ako u glavi nisi spreman - napominje klupski dužnosnik.

Azijci nam 'otimaju' El Clasico: Evo zbog čega se igra u 13 sati
Azijci nam 'otimaju' El Clasico: Evo zbog čega se igra u 13 sati

Hrvati nisu na prodaju!

Modrić je u Madridu praktički institucija, ali navijači Reala vrlo su skloni i Mateu Kovačiću. Na ulicama oko stadiona puno je više Kovačićevih dresova nego prošle sezone. Dokazao se Kova u kolovozu, kad je u Superkupu čuvao i zaustavio Messija, nakon čega je Real Madrid podignuo pehar. Dvojica hrvatskih igrača ni ne razmišljaju o odlasku iz okruženja u kojem osvajaju toliko pehara.

- Kovačić i Modrić nisu na prodaju - kaže jedan visokopozicionirani dužnosnik kluba.

- Za Modrića ljetos nisu došle ponude jer klubovi znaju da ga ne namjeravamo prodati, a i sam Modrić rekao je da ovdje želi završiti karijeru - dodaje.

- Obojica su se dobro i brzo prilagodila na igru i život ovdje - govori jedan od glasnogovornika, koji je stalno s momčadi. 

Kovačić tek hvata ritam nakon što je 76 dana bio ozlijeđen...

- Sviđa mi se njegovo eksplozivno startanje s loptom, kad krene u prodor prema naprijed. Nadam se da će se vratiti što prije na razinu prije ozljede - govori Madriđanin Daniel (36).

Rakitić: Nije normalno da mi Hrvati imamo trojicu u Clásicu
Rakitić: Nije normalno da mi Hrvati imamo trojicu u Clásicu

Stotine španjolskih zastava

I dok se Kovačić vraća u pravi natjecateljski ritam, Modrić u El Clásico ulazi u svojoj najboljoj formi, tvrde lokalni novinari.

- Malo je nogometaša koji tako određuju razinu igre i njezin ritam kao što to radi Luka u Real Madridu - kaže David Medina, novinar dnevnika Marca sa sjedištem u Madridu. 

- Kad se on osjeća dobro, ugodno, kad je inspiriran, Real Madrid uništava protivnike - dodaje kolega Medina.

Barcelona, međutim, dolazi na sjever Madrida u sjajnom raspoloženju. U 16 dosadašnjih prvenstvenih utakmica ima 13 pobjeda i tri remija. U travnju je slavila 3-2 u Madridu.

Modrić je ovaj tjedan rekao: 

- Dat ćemo sve od sebe da ih pobijedimo, bitno je da na terenu budemo ujedinjeni. Da igramo kao momčad. 

Utakmica u Madridu dolazi samo dva dana nakon neizvjesnih prijevremenih izbora u Kataloniji, na kojima će se testirati želja tamošnjih stanovnika za samostalnošću. Na stadionu se tim povodom očekuju stotine španjolskih zastava.

A Memedović i Landers, naši prijatelji s početka priče, uvjereni su da će gledati spektakl... 

- I Modrića i Kovačića kako s pobjedom izlaze iz najveće utakmice na svijetu - govore uglas.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 94
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu