To je to što me zanima!

Navijači skandirali, Kovač uzeo megafon i vikao: Ponosan sam!

S Bayernom je Niko Kovač osvojio dvostruki naslov i kao igrač i kao trener i prvi je u povijesti Njemačkoj koji je to uspio! Nakon utakmice skandirao mu je čitav Olimpijski stadion u Berlinu
Vidi originalni članak

Niko Kovač je ispisao povijest. Prvi je u Njemačkoj koji je uzeo dvostruku krunu i kao igrač i kao trener Bayerna! Niko je kao igrač dvostruku krunu proslavio 2003. godine, a u subotu je to ostvario i vodeći momčad bavarskog giganta s trenerske klupe.

Tek je četvrti trener u Njemačkoj koji je s dva različita kluba osvojio Njemački kup! Prošle godine trofej je uzeo pobjedom nad Bayernom u finalu, a u subotu je upravo s tim istim Bayernom sebi osigurao uzastopno slavlje. U finalu je bavarski gigant s 3-0 pobijedio Leipzig. Prije njega su to uspjeli samo Otto Rehhagel, Hennes Weisweiler i Karl-Heinz Feldkamp.

POGLEDAJTE GALERIJU:

A nakon utakmice Olimpijskim stadionom u Berlinu orilo se 'Niko Kovač'. Odjekivalo je ime našeg bivšeg izbornika. Navijači su mu pokazali koliko ga cijene, koliko im znači i kolike su njegove zasluge u Bayernovim uspjesima ove sezone. Slavlje tu nije stalo. Najvjerniji navijači Bayerna pozvali su Kovača da dođe na tribinu, a on je u jednom trenutku uzeo megafon i poslao im snažnu poruku. Rekao im je koliko je ponosan na sve što su za momčad napravili ove sezone.

- Bez vas ovo ne bi bilo moguće. Ne mogu vam ni opisati koliko sam ponosan na vas - odzvanjao je Nikin glas.

- Volio bih da je ponekad bilo drugačije, ali ne možemo se vratiti nazad. Svi smo samo ljudi, treba nastaviti raditi. Kritike su opravdane - rekao je kasnije njemačkim novinarima i pokazao kako do kraja ostaje profesionalac. Nije se uzdigao čak i kada je uzeo dvostruku krunu nakon silnih kritika kojima je bio izložen. Niko Kovač pokazao je da je prije svega veliki gospodin.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Čestitam Leipzigu. Bili smo za nijansu bolji danas. Treba ostati smiren, a to nije jednostavno u trenerskom poslu, zbog toga su ovakvi trofeji važni - dodao je, a da Niko sigurno ostaje u Bayernu, unatoč svima koji su ga selili, potvrdio je i Rummenigge.

- Kovačeva budućnost nikada nije bila upitna, nismo ni pomišljali na to da će otići prije isteka ugovora kojeg ima do 2021. godine. Sastat ćemo se nakon sezone i analizirati sve u miru - rekao je Karl-Heinz Rummenigge.

Idi na 24sata

Komentari 24

  • 26.05.2019.

    Bravoooo majstore 👍💪💪💪💪💪👍👍👍

  • croarmy47 26.05.2019.

    Niko, cestitka, izdrzao si sve pritiske i pokazao velicinu.

  • 26.05.2019.

    Čestitke Niki i cijeloj ekipi.

Komentiraj...
Vidi sve komentare