To je to što me zanima!

'Navijači su nevjerojatni, kao da je prvenstvo u Hrvatskoj'

Znam da je sad euforija u domovini, ali moramo se malo spustiti. Zatvoriti u mali krug i na teren izaći kao ratnici. Jer kao izađemo s 50 ili 60 posto snage, izgubit ćemo od svakoga, kaže Igor Karačić
Vidi originalni članak

Za Hrvatsku je odigrao brojne dobre utakmice, neke na rubu genijalnosti, a ova protiv Bjelorusije sigurno ide u takvu kategoriju. 

- Ma pustite mene, momčad je odigrala sjajno. Nisu to prazne priče, baš smo odigrali genijalno. Svi smo funkcionirali kao jedan, kad krene ovakva obrana, kad krenu golmani, laki golovi i nama je lako u napadu. Imate kredita pogriješiti - kaže Igor Karačić, najbolji igrač utakmice sa šest golova.

A kad je još i publika ovakva, onda je još lakše..

- A to ne trebam ni pričati. Ovo je nevjerojatno, kao da igramo u Hrvatskoj. Protiv Srbije ih očekujemo još u većem broju. 

Kapetan Domagoj Duvnjak Bjelorusiju je označio kao 'malo finale'. S razlogom, jer pobjeda bi značila da prenosimo dva boda u sljedeći krug. Rečeno, učinjeno. I doista su Kauboji od prve minute utakmicu shvatili kao finale. 

- To mi je jako drago, osjetio sam prije utakmice kod igrača da nitko nije podcijenio Bjelorusiju. Jednom prilikom sam bio na utakmici BiH - Bjelorusija u Tuzli, vidio sam koliko su jaki i moćni kad ih pustite da se razmašu. Imaju kvalitetu, pogotovo Kuleš i Karalek, koji su nositelji u mom klubu, Kielceu. 

Hoćete biti malo zafrkancije s Kulešom i Karalekom u klubu?

- Ha,ha, sigurno. U to možete bivi uvjereni. Odlični su dečki, veliki smo prijatelji i želim im svu sreću da prođu.

Pobjedom protiv Bjelorusije i porazom Srbije od Crne Gore, naša posljednja utakmica u Grazu, nema natjecateljsku važnost. Sigurno smo prenijeli dva boda, bez obzira na ishod.

- Moramo svaku utakmicu ući maksimalno. Mi nismo reprezentacija koja može ući u utakmicu s nekakvih 50 ili 60 posto jer ćemo u tom slučaju izgubiti od svakoga. Nećemo ih podcijeniti, idemo punim gasom. Jer, manjak koncentracije može dovesti do ozljeda, a to nam ne treba. 

Znači, vi ne znate kao Francuzi, igrati toplo-hladno?

- Ne znamo i nećemo. Puno nam se puta obilo o glavu kad nešto kalkuliramo, kad nešto izmišljamo, kao toplu vodu, to si ne smijemo dopustiti. Svaku idemo maksimalno, a do izbornika je koga će odmarati. Dug je put ispred nas.

Do Stockholma i finala?

- Ha, ha, da dug je put. Idemo polako, sad je Srbija na redu. 

Sada je jasno da Hrvatska ide u Beč, a tamo se, prema najavama, sprema invazija navijača. Najavljen je dolazak Karačićevih Hercegovaca.

- Pa došlo ih je jako puno, obitelj mi je tu, prijatelji. A u Beču se očekuje još veći broj. Ne smijemo gledati predaleko, već svi zajedno, mediji, navijači i mi pružiti najbolje što možemo i znamo.

I to je istina. Ali, istina je i da Hrvatima treba jako malo da se zapale. Jedna sjajna utakmica i na društvenim mrežama već se spominje finale. Godi li vam takva euforija?

- Ne! Ne godi mi to. Puno puta sam se poskliznuo, kao i Hrvatska s pričama o euforiji. Moramo ostati na zemlji, mi igrači sigurno hoćemo. Nemamo toliku širinu da se možemo bahatiti s nekim stvarima. Zatvoriti se u mali krug ljudi i izaći na teren kao ratnici. Samo tako ćemo ostvariti ciljeve.

Idi na 24sata

Komentari 13

  • velikiteo 12.01.2020.

    I jeste doma, ovi na vlasti su nas otjerali pa sad stvaramo i sirimo nasu obitelj u tudjoj zemlji

  • baja3000 12.01.2020.

    Kakva euforija o čemu ovaj trkelja, nebitan sport. Dobro za malo pogledat kad ti je dosadno i sezona kiselih krastavaca, za sve drugo nebitno

  • pegla4 12.01.2020.

    Svugdje je bolje od Zagreba!

Komentiraj...
Vidi sve komentare