To je to što me zanima!

NBA: Lakersi uvjerljivi i u Denveru, poraz Bostona

Boston Celtics pomalo iznenađujuće su posrnuli na gostovanju kod Atlanta Hawksa, dok nikakvo iznenađenje nisu dopustili Lakersi u Denveru
Vidi originalni članak

Najbolja momčad regularnog dijela NBA lige, Boston Celticsi, poraženi su kod Atlante 102-93 u trećem dvoboju prvog kruga doigravanja na Istoku. Josh Smith briljirao je u redovima pobjednika s 27 poena, Joe Johnson dodao je 23, dok je Mike Bibby predvodio momčad s osam asistencija za smanjenje Bostonove prednosti na 2-1.
Prva je to pobjeda Hawksa u doigravanju od 16. svibnja 1999. godine, kada su svladali Detroit Pistonse. U sljedećem su krugu bili 'pometeni' od New York Knicksa, finalista lige te godine. Za plasman u drugi dio sezone trebalo im je devet dugih godina. Kevin Garnett zabio je 32 koša za Boston, no ostao je usamljen u redovima neučinkovitih Celticsa.
Los Angeles Lakersi pobijedili su Nuggetse i u trećoj utakmici, u Denveru, uvjerljivo, 102-84. Razlog domaćem porazu Nuggetsa očajna je igra njihovih prvih zvijezda Carmela Anthonyja i Allena Iversona, koji su kombinirano prema košu šutirali 10-38. Anthony je skupio 16, Iverson 15 poena. Kobe Bryant je predvodio Lakerse s 22 poena, Luke Walton dodao je 15 s klupe, dok su Pau Gasol i Derek Fisher ubacili po 14.
Nakon što su im Houston Rocketsi nanijeli četvrti domaći poraz ove sezone u trećoj utakmici četvrtfinala doigravanja, košarkaši Utah Jazza vratili su sve na svoje mjesto pobijedivši Teksašane u četvrtoj utakmici 86-82.
“Jazzeri” su imali 16 koševa prednosti tijekom treće četvrtine, a Rocketsi su se dvaput vraćali na koš odnosno dva zaostatka pri kraju utakmice. Deron Williams preuzeo je odgovornost ubacivši osam od od svojih 17 poena u posljednjoj četvrtini, dok je Mehmet Okur uhvatio ključnu loptu u napadu nakon što je upravo Williams promašio dva slobodna bacanja u posljednjoj minuti. Što je propustio učiniti njegov playmaker, učinio je Turčin (14 koševa, 18 skokova). Tracy McGrady zabio je 23 koša za goste, od čega samo četiri u posljednjoj četvrtini.

NBA doigravanje:
Atlanta – Boston 102-93 (1-2)
Orlando – Toronto 106-94 (3-1)
Utah – Houston 86-82 (3-1)
Denver – LA Lakers 84-102 (0-3)

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare