To je to što me zanima!

NBA se vraća, ali ne veliki Vince Carter: Čudesna zakucavanja i atrakcija bili su mu glavni adut

Dvadeset i dvije godine duga karijera je gotova, a jedan od najuzbudljivijih košarkaša svojeg doba odigrao je posljednju utakmicu za Atlantu prije zatvaranja svijeta zbog korone. Još samo treba ući u Hall of Fame
Vidi originalni članak

NBA sezona će se ipak nastaviti nakon što su šefovi svih momčadi glasali 29-1 pa će se najjači košarkaški timovi svijeta preseliti u Disney World u Orlandu.

POGLEDAJTE VIDEO:

Novog prvaka odlučit će 22 momčadi počevši od 31. srpnja, a odigrat će se osam utakmica regularne sezone te potencijalno play-in turnir kako bi se saznao osmi nositelj u svakoj konferenciji.

To je značilo da Atlanta Hawksi, koji su 11 utakmica kratki od mjesta za doigravanje istočne konferencije, ne putuju u Orlando i da je za njih sezona gotova. To je ujedno značilo kraj i jednog od najboljih igrača posljednja dva desetljeća.

Dvadeset i dvije godine duga karijera došla je k svojem kraju, a jedan od najuzbudljivijih košarkaša svojeg doba istaknuo je kako ne želi počasti kakve su dobili Dwayne Wade i Dirk Nowitzki. Navijači su se s time složili, ali inzistirali na ispraćaju kakav zaslužuje. No, korona je zaustavila svijet pa tako i njegovu posljednju oproštajnu utakmicu.

Još samo Hall od Fame

Carter je u zadnjoj službenoj utakmici za Hawkse igrao 12 minuta, zabio pet poena uz jedan skok. Posljednji koš namjestio mu je Trae Young kada je pogodio tricu.

- Ne mogu vjerovati da je to sad do. Kako se bliži kraj, počneš se privikavati na situaciju da više nećeš igrati, ali teoretski, meni ih je ostalo još 15, no ako će to biti to, spreman sam se pomiriti sa situacijom. Samo mi je čudno jer dok su nas brifirali o situaciji u svijetu i dok su svi zabrinuto slušali, ja sam sjedio na sastanku i razmišljao "Okej, to je to" - rekao je Carter u ožujku kada se svijet spremao ući u lockdown.

Osmerostrukog All-Stara draftali su Toronto Raptorsi 1998. godine i do 2004. je igrao u Kanadi, nakon čega je bio u Netsima do 2009. godine, a onda mijenjao nekoliko klubova: Orlando Magic, Phoenix Sunse, Dallas Maverickse, Memphis Grizzliese i Sacramento Kingse, sve do današnje Atlante.

Igrao u četiri desetljeća

Međutim, iako je u siječnju navršio 43 godine, ispred su po godinama Nat Hickey koji je u 40-ima igrao tik prije 46. rođendana i to vrativši se iz mirovine zbog dvije utakmice. Willis je imao 44 godine i 224 dana kad je odigrao posljednju utakmicu, Paris 43 i 254, a Carter će početkom godine preskočiti Dikembea Mutomba na četvrtoj poziciji. 

Osim toga, karijeru je provukao kroz četiri desetljeća, a kao takav je apsolutna iznimka u NBA-u.

Osvojio je natjecanje u zakucavanjima 2000. godine i po tome će se dugo pamtiti, no atraktivni potezi, asistencije i akcije obilježili su ovu veliku karijeru. Sada mu još samo preostaje... Ući u Hall of Fame.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • Markeza 05.06.2020.

    Posljedni plesovi old schoola u ovom tuznom dobu nba kosarke

  • whistler13 05.06.2020.

    Najdraži ikad.

  • LawAbidingCitizen 05.06.2020.

    A man a myth a legend

Komentiraj...
Vidi sve komentare