Obavijesti

Sport

Komentari 3

NBA se vraća, ali ne veliki Vince Carter: Čudesna zakucavanja i atrakcija bili su mu glavni adut

NBA se vraća, ali ne veliki Vince Carter: Čudesna zakucavanja i atrakcija bili su mu glavni adut
2

Dvadeset i dvije godine duga karijera je gotova, a jedan od najuzbudljivijih košarkaša svojeg doba odigrao je posljednju utakmicu za Atlantu prije zatvaranja svijeta zbog korone. Još samo treba ući u Hall of Fame

VIDEO

NBA sezona će se ipak nastaviti nakon što su šefovi svih momčadi glasali 29-1 pa će se najjači košarkaški timovi svijeta preseliti u Disney World u Orlandu.

POGLEDAJTE VIDEO:

Novog prvaka odlučit će 22 momčadi počevši od 31. srpnja, a odigrat će se osam utakmica regularne sezone te potencijalno play-in turnir kako bi se saznao osmi nositelj u svakoj konferenciji.

To je značilo da Atlanta Hawksi, koji su 11 utakmica kratki od mjesta za doigravanje istočne konferencije, ne putuju u Orlando i da je za njih sezona gotova. To je ujedno značilo kraj i jednog od najboljih igrača posljednja dva desetljeća.

Dvadeset i dvije godine duga karijera došla je k svojem kraju, a jedan od najuzbudljivijih košarkaša svojeg doba istaknuo je kako ne želi počasti kakve su dobili Dwayne Wade i Dirk Nowitzki. Navijači su se s time složili, ali inzistirali na ispraćaju kakav zaslužuje. No, korona je zaustavila svijet pa tako i njegovu posljednju oproštajnu utakmicu.

THE CANADIAN PRESS 2017-12-17

Još samo Hall od Fame

Carter je u zadnjoj službenoj utakmici za Hawkse igrao 12 minuta, zabio pet poena uz jedan skok. Posljednji koš namjestio mu je Trae Young kada je pogodio tricu.

- Ne mogu vjerovati da je to sad do. Kako se bliži kraj, počneš se privikavati na situaciju da više nećeš igrati, ali teoretski, meni ih je ostalo još 15, no ako će to biti to, spreman sam se pomiriti sa situacijom. Samo mi je čudno jer dok su nas brifirali o situaciji u svijetu i dok su svi zabrinuto slušali, ja sam sjedio na sastanku i razmišljao "Okej, to je to" - rekao je Carter u ožujku kada se svijet spremao ući u lockdown.

Osmerostrukog All-Stara draftali su Toronto Raptorsi 1998. godine i do 2004. je igrao u Kanadi, nakon čega je bio u Netsima do 2009. godine, a onda mijenjao nekoliko klubova: Orlando Magic, Phoenix Sunse, Dallas Maverickse, Memphis Grizzliese i Sacramento Kingse, sve do današnje Atlante.

NBA: New York Knicks at Atlanta Hawks

Igrao u četiri desetljeća

Međutim, iako je u siječnju navršio 43 godine, ispred su po godinama Nat Hickey koji je u 40-ima igrao tik prije 46. rođendana i to vrativši se iz mirovine zbog dvije utakmice. Willis je imao 44 godine i 224 dana kad je odigrao posljednju utakmicu, Paris 43 i 254, a Carter će početkom godine preskočiti Dikembea Mutomba na četvrtoj poziciji. 

Osim toga, karijeru je provukao kroz četiri desetljeća, a kao takav je apsolutna iznimka u NBA-u.

Osvojio je natjecanje u zakucavanjima 2000. godine i po tome će se dugo pamtiti, no atraktivni potezi, asistencije i akcije obilježili su ovu veliku karijeru. Sada mu još samo preostaje... Ući u Hall of Fame.

US DALLAS NBA MAVERICKS VS. CLIPPERS
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome