To je to što me zanima!

'Ne bih htio osvojiti prvenstvo sudarom, radije bih sve izgubio'

'Morao sam propustiti Maxa u nekoliko situacija jer bismo se inače sudarili', prokomentirao je aktualni svjetski prvak u F1 Lewis Hamilton nakon utrke u Monzi i tako 'bocnuo' Maxa Verstappena za sudar na Silverstoneu
Vidi originalni članak

Mislim da je Max nevjerojatan talent i obožavam se utrkivati protiv njega. Slažem li se sa svime što radi? Nije ni važno. Ovisi o njemu, iz toga će mnogo naučiti, prokomentirao je prije početka ciklusa za VN Turske Lewis Hamilton koji je u ukupnom poretku za dva boda (246.5) u Mercedesu bolji od žestokog suparnika Maxa Verstappena iz Red Bulla.

KAKVA ZAVRŠNICA Kiša napravila kaos u Rusiji: Hamilton pobijedio 100. put, vodeći Norris izletio sa staze!

Podsjetimo, spomenuti se dvojac sudario u Silverstoneu, a bilo je to prvi put da su bliski susreti završili sudarom. Verstappen je ove godine sve opasniji u pohodu na titulu, a valja priznati i 'prgaviji' vozač te neki put ne popušta tamo gdje bi možda i trebao, dok Lewis puno previše pravdu traži kod sudaca. Zato se i dogodio sudar u Silverstoneu koji vjerojatno neće biti zadnji kad su ova dvojica u pitanju. 

Oni stariji fanovi F1 tako su spominjali mogućnost odluke prvenstva u zadnjoj utrci, a tad bi 'najjednostavnije' za vodećeg bilo da se zabije u suparnika i sigurno osvaja prvenstvo. Sjetili su se tako duela Prosta i Senne 1989. i 1990. godine te Schumachera s Hillom 1994. i s Villeneuveom 1997. godine.

- Nikad ne bih htio tako osvojiti naslov, čak i ako to znači da na kraju neću pobijediti, barem ću i dalje imati svoje dostojanstvo. Uvijek želim pobijediti na pravi način. Štogod se dogodi na kraju godine rukovat ćemo se i vratiti se iduće godine - pojasnio je Hamilton.

ČUDESAN IZUM VIDEO Hamilton: Hvala Bogu na Halo sustavu, spasio mi je vrat

Do kraja sezone trebalo bi se voziti još osam utrka, a prva je spomenuta VN Turske koja se vozi ovog vikenda u Istanbulu.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • Gronk Spikeowski 06.10.2021.

    Jel moguce da on od svih place o nepravdi? Sve mu se pordredjuje. Koliko su puta njemu progledali kroz prste? Da se razumijemo nisam neki fan Verstapena, ali ovaj Hamilton stalno nesto place i nije mu po volji. Najbolje da nitko osim njega ne smije koristiti 6 brzinu

  • tomislav22 05.10.2021.

    Ima jedan poznati Nijemac koji je dvije titule uzeo pomoću sudara, probao je i treću ali je jedan Kanađanin imao sreće pa izbjegao sudar

  • Marko33 05.10.2021.

    Nisu oba odustala na Silverstonu već na Monzi

Komentiraj...
Vidi sve komentare