Obavijesti

Sport

Komentari 37

Kiša napravila kaos u Rusiji: Hamilton pobijedio 100. put, vodeći Norris izletio sa staze!

Kiša napravila kaos u Rusiji: Hamilton pobijedio 100. put, vodeći Norris izletio sa staze!

Otvorilo se nebo i krenula je jaka kiša. Dva kruga prije kraja, vodeći Norris je izletio sa staze što je omogućilo Hamiltonu da ga pretekne. Iako je vodio većinu utrke, Norris je završio tek sedmi

VIDEO

Britanac Lewis Hamilton fantastičnom vožnjom stigao je do pobjede na utrci za Veliku nagradu Rusije! Pilot Mercedesa pao je na sedmo mjesto odmah nakon starta, no do kraja je uspio odvoziti sjajnu utrku i doći do 100. pobjede u karijeri!

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Lewis Hamilton vježba 00:41

Frapantan je podatak da je drugoplasiranog Maxa Verstappena (Red Bull) ostavio iza sebe više od 50 sekundi, dok je treći Carlos Sainz Jr. (Ferrari) zaostao više od jedne minute. Četvrti je bio Daniel Ricciardo, peti Valtteri Bottas, šesti Fernando Alonso, a sedmi najveći gubitnik današnje utrke Lando Norris. Spomenimo i da je drugi vozač Ferrarija Charles Leclerc bio 15.

Russian Grand Prix

Šest krugova prije kraja Hamilton je napao Norrisa na vodećoj poziciji, no mladi Britanac je sjajno obranio prvo mjesto. Hamilton je posustao i činilo se da će Norris pobijediti...

A onda se otvorilo nebo i krenula je jaka kiša. Dva kruga prije kraja, Norris je izletio sa staze što je omogućilo Hamiltonu da ga pretekne bez da je odradio napad. Vozač McLarena vratio se na stazu, ali pao je vrlo nisko. Bio je na vodećoj poziciji većinu utrke pa na koncu završio tek sedmi.

Russian Grand Prix

Epilog je to pogreške u odabiru guma. Iako je vremenska prognoza najavljivala kišu, u McLarenu su riskirali i Norrisa ostavili na gumama za suho. Platili su cijenu loše taktike i onemogućili Landu prvu pobjedu u Formuli 1. Šteta, bila je to vrlo neozbiljna odluka momčadi da sve prepuste Norrisu, koji je napravio početničku pogrešku i onemogućio si put do pobjede.

Na kraju, Norris ih je nekoliko puta "otpilio" ne želeći u boks. Ušutkavao je inžinjera iz boxa, ne želeći promijeniti gume. Vrlo vjerojatno, Norrisu je u tom trenutku u glavi bila samo prva pobjeda u karijeri. Ima 21 godinu i mora biti svjestan da je pogriješio, da se ovakve odluke donose na momčadskoj razini. Uostalom, to će mu biti dobra škola za neka buduća vremena. Ako će se ikad boriti za prvaka, onda bi ga ovakve pogreške mogle stajati naslova, u Sočiju su ga stajale pobjede.

Onog trenutka kad je Lewis Hamilton otišao u boks, iako se i on oglušio na prvi poziv, bilo je jasno tko je pobjednik. Nemojte zaboraviti da je Formula 1 momčadski sport, a Mercedes je u Sočiju u tom segmentu potpuno nadmudrio McLaren.

Nagrada za najboljeg vozača dana morala bi pripasti Maxu Verstappenu koji je uoči utrke mijenjao motor pa startao s posljednjeg mjesta, a na koncu stigao do drugog odmah iza Hamiltona.

Russian Grand Prix

Situacija u ukupnom poretku je sljedeća: Hamilton je na prvom mjestu s 246,5 bodova, drugi je Verstappen s dva boda manje dok je Valtteri Bottas na četvrtom sa 151 bodom ispred Landa Norrisa sa 133. Top 5 zatvara Sergio Perez sa 120 bodova.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 37
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening
NEPOZNATO O TRENERU RIJEKE

Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening

Plus+ Željko Sopić, trener Rijeke, prisjetio se dana u lokosima, koji mu stoje na putu do naslova: Taj trening išli smo kao "zemlja - zrak", kao da sutra ne postoji. A nitko ne zna da smo cijelu noć bili vani