To je to što me zanima!

'Ne dajte Newcastle Saudijcima da si nogometom podižu ugled'

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Amnesty International otvorenim je pismom poslao upozorenje vodstvu Premiershipa. Upozorenje da će postati: samo propagandno sredstvo u saudijskim rukama...
Vidi originalni članak

Saudijski petro-dolari, cca. 323 milijarde, na koji su tjedan od službenog ulaska u Premiership. Saudijski princ Mohammed bin Salman postat će vlasnik Newcastlea. Obiteljsko mu se bogatstvo procjenjuje na - 1.5 bilijun dolara.

POGLEDAJTE VIDEO: PRINC SALMAN

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Ali... U samoj Engleskoj, a sve više i iz cijelog svijeta, diže se glas protiv ulaska u engleski nogomet kapitala iz takve države kao što je Kraljevina Saudijska Arabija.

Amnesty International otvorenim je pismom poslao upozorenje vodstvu Premiershipa. Upozorenje da će postati: samo propagandno sredstvo u saudijskim rukama.

LOVA? BESKONAČNA! Hoće li Newcastle i bin Salman upropastiti cijeli Premiership?

- Premiership dovodite u golemi rizik da postane ništa više nego sredstvo za peglanje imidža onih koji tako žele skrenuti pažnju sa svojim duboko nemoralnih postupaka. Ne dozvolite da se prestiž engleskog nogometa ukalja s nečim takvim! - upozoravaju iz najpoznatije svjetske organizacije za obranu ljudskih prava.

Saudijska Arabija je zemlja sa vladavinom kraljevske kuće Saud i šerijatskog prava te država sa konstantno najgorim stanjem ljudskih prava na svijetu.

U Saudijskoj su Arabija prema bezbrojnim izvješćima Amnesty Internationala posebno ugrožena ženska prava, a u kraljevini se smrtna kazna nerijetko izvršava javnim odsijecanjem glave.

Unatoč svemu, zbog naftnog bogatstva Saudijska Arabija desetljećima je veliki partner mnogih zapadnih zemalja i velesila javno percipiranih kao istinski demokratska društva i uređenja.

Idi na 24sata

Komentari 26

  • domagoj264 22.04.2020.

    Iskamatarit ce ih englezi i poslati nazad u pustinji 😉

  • magicmushrooms 22.04.2020.

    Onda bi trebalo i Chelsea oduzeti Abramovicu itd, E moj AI malo smo priostrani, a Quatar?????

  • jannie 22.04.2020.

    Pa arapi peru ugled i novce preko nogometa , da ih nema nebi nijedan igrac bio placen preko 100miliona , Rusi su takodjer u toj igri predvodjeni gazpromom i abramovichem , ukratko receno nogomet je postao alat svjestkim elitama , puno dublji alat od samo udaranja lopte zato i jesu toliki novci tu gdje jesu...

Komentiraj...
Vidi sve komentare