Obavijesti

Sport

Komentari 33

Hoće li Newcastle i bin Salman upropastiti cijeli Premiership?

Hoće li Newcastle i bin Salman upropastiti cijeli Premiership?
4

Osobni imutak devetorice najbogatijih vlasnika engleskih klubova koji su na pozicijama od drugog do devetog mjesta procjenjuje se na 82 milijarde dolara. Princ Salman je sam težak 323 milijarde

VIDEO

Donedavno je najimućniji vlasnik engleskog kluba bio Emiraćanin Mansour bin Zayed. Bogatstvo šeika iz Abu Dhabija i gazde Manchester Cityja procjenjuje se na 28 milijardi dolara. Slijede Roman Abramovič i Chelsea sa 'sitnišem' od 12 milijardi.

Pokretanje videa...

Newcastle United FC 00:20

Mike Ashley odlučio je prodati Newcastle nakon 13 godina. Kupac: princ Saudijske Arabije, Mohammed bin Salman. I... U usporedbi s njim ostatak milijardera koji su si kupili engleske klubove izgledaju kao Delboy Trotter prije aukcije.

Osobni imutak devetorice najbogatijih vlasnika engleskih klubova koji su na pozicijama od drugog do devetog mjesta procjenjuje se na 82 milijarde dolara. Svi zajedno imaju toliko.

Premier League - Sheffield United v Newcastle United

A princ Salman je sam težak - 323 milijarde. Četiri puta više od devet ostalih najbogatijih zajedno. Obiteljski imutak Mohammeda bin Salmana procjenjuje se na cca. - 1.5 bilijun dolara.

A kako se zapravo radi o bogatstvu temeljenom na nalazištima nafte onda je najrealnije reći da je bin Salman bogat - beskonačno. Nema toliko nula...

Premier League - Newcastle United vs Arsenal

Vlasnik Newcastlea formalno će postati saudijski PIF Group (privatni investicijski fond). Koliko će princ odlučiti trošiti da od Newcastlea napravi novi Manchester City ili Paris Saint-Germain, tek ćemo vidjeti.

Poznato je da će Ashleyju za Newcastle dati 370 milijuna. A onda... Sve ovisi o ozbiljnosti Uefinog nadzora. Newcastle ima bogatu povijest. Neće biti problem dovesti najbolje nogometaše na svijetu.

Ako Uefa ne bude revna u kontroli, a nogometaši pristanu živjeti u kišnom sivilu Newcastlea... Premiership je dobio 'igrača' koji bi s vremenom mogao pomesti konkurenciju. Njemu ekonomska kriza, pandemija i ostale sitnice ne znače ama baš ništa.

Navijači bi radije da je u klub ušao neki Englez, ali na kraju dana im je svejedno. Već sanjaju nove dane slave i povrata u blistave eru Alana Shearera, a možda i prvoj Premiership tituli nakon - 1927.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 33
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...
NESTAŠNI VELŠANIN

Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...

Ryan Giggs se 2017. godine rastao sa suprugom Stacey i to nakon što ju je godinama varao s bratovom ženom. Skrasio se s 14 godina mlađim manekenkom Zarom