To je to što me zanima!

Ne može im ništa ni bivši klub Contea: Juve svladao i Sienu

Juventus je i u 7. kolu talijanskog prvenstva upisao pobjedu. 'Bianconeri' su slavili 2-1 protiv bivše momčadi njihovog trenera Contea. Inter i Milan spremni su za derbi
Vidi originalni članak

Juventusu nitko ne može stati na kraj. Pobjedom nad Sienom 2-1 u 7. kolu Serie A 'bianconeri' su stigli do praga od 46 susreta bez poraza. Protiv Siene upisali su 29. pobjedu.

Bivši klub Juventusovog trenera Antonia Contea kojeg je vodio u sezoni 2010/11. nakon čega je preuzeo klupu torinskog sastava, nakon što su gosti poveli golom Pirla, stigao je do izjednačenja i činilo se kako će 'bianconerima' iščupati bod. No u 85. minuti presudio im je Marchisio koji je zabio iz voleja, na asistenciju Giovinca za 2-1 i pobjedu gostiju.

Juventus je od prvih minuta pokazao kako je u Sienu stigao po pobjedu. Pirlo je u 14. minuti donio prednost iz slobodnog udarca, a potom je Giovinco propustio priliku da poveća prednost promašivši posve prazan gol nakon ubačaja Lichtsteinera.

No i Siena je pokazala kako se ne boji prvaka Italije. Stvarali su prilike pred golom Buffona što im se isplatilo pred sam kraj prvog poluvremena. Već u sudačkoj nadoknadi gol  vrijedan izjednačenja postigao je glavom Calaio.

Nastavak je donio uzbudljivu igru i cijeli Juventus u napadu u potrazi za sva tri boda. U 53. minuti Torinezi su propustili sjajnu šansu. Prvo je zaustavljen udarac Vidala, a drugi pokušaj Giovinca koji je natrčao na odbijenu loptu zaustavio je golman Siene.

U sličnoj se prilici našla i domaća momčad koja je tridesetak minuta kasnije mogla doći do prednosti. Neprecizni su glavom bili prvo Calaio te zatim i Rosina čiji je udarac prošao malo pokraj vratnice.

Upornost se na kraju ipak isplatila i to gostima koji su preko Marchisia stigli do drugog gola koji im je osigurao i pobjedu protiv čvrste momčadi Siene kojoj je protiv 'bianconera' nedostajalo malo sreće i preciznosti.

Napoli lovi priključak, Milan i Inter spremni za derbi

Juventus se s gostovanja vraća sa novom pobjedom i sva tri boda. 'Bianconeri' i dalje drže čelo tablice, a  Napoli, koji se trenutno nalazi na drugom mjestu, večerasće ugostiti Udinese i loviti pobjedu koja bi im omogućila da dostignu Juventus. 

U milanskom će derbiju snage odmjeriti i Milan i Inter koji su međusobni okršaj opisali kao utakmicu preokreta, Milan kako bi se ponovno primaknuo vrhu tablice, a za 'nerazzurre' bi pobjeda značila ne gubiti korak s vodećima.

Inter priželjkuje pobjedu jer im iza leđa već prijeti Roma koja je konačno upisala pobjedu na svom Olimpicu svladavši Atalantu 2-0 golovima Lamele i Bradleyja. Slavio je i Lazio koji drži treće mjesto na tablici Serie A i s utakmicom više ima tri boda prednosti ispred Intera koji bi ih, ako večeras pobjedi 'rossonere' mogao dostići.

Lazio je s 3-0, uz dva gola Klosea pregazio Pescaru Ante Vukušića koji je igru napustio u 66. minuti susreta. Prednost je  već u 5. minuti rimskoj momčadi donio Hernanes, a golovima u 25. te 35. minuti pobjedu je potvrdio Miroslav Klose.

Serie A, 7. kolo:

Fiorentina – Bologna 1-0 (Jovetić 7)

Catania – Parma 2-0 (Gomez 2, Bergessio 80)

Pescara – Lazio 0-3 (Hernanes 5, Klose 25, 36)

Siena – Juventus 1-2 (Calaio 45+2 / Pirlo 14, Marchisio 84)

Torino – Cagliari 0-1 (Nene 74-11m)

Roma – Atalanta 2-0 (Lamela 30, Badley 62)

Kasnije:

Milan – Inter

Napoli – Udinese

Idi na 24sata

Komentari 17

  • user_27232 08.10.2012.

    Još sam zaboravio,autor članka Ivana Jelenić,nek ostavi mail u komentarima i ja ću joj osobno napisati članak drugi put,vidim da se djevojka/žena muči s nogometom,dok s druge strane ima nas koji ćemo o tome rado pisati sa srcem! Ne trebaš mi ništa plaćat,moja dobra volja,pozdrav

  • user_27232 08.10.2012.

    Nije u redu da se tako malo piše o seriji a,članak o juve-u u dva reda i to netočan,a veliki gradski derbi,ne da ga niste ni spomenuli danas,nego niste ni u stanju napisati rezultat poslije utakmice!! Jest da je su danas igrali real i barca,al opet da se ne nađe par rečenica o milanu i interu,stvarno bez respekta!

  • juventino_1 07.10.2012.

    FORZA JUVEEEEEEEE ostali su nebitni, samo gazi sve redom!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare