Obavijesti

Sport

Komentari 17

Ne može im ništa ni bivši klub Contea: Juve svladao i Sienu

Ne može im ništa ni bivši klub Contea: Juve svladao i Sienu
11

Juventus je i u 7. kolu talijanskog prvenstva upisao pobjedu. 'Bianconeri' su slavili 2-1 protiv bivše momčadi njihovog trenera Contea. Inter i Milan spremni su za derbi

VIDEO

Juventusu nitko ne može stati na kraj. Pobjedom nad Sienom 2-1 u 7. kolu Serie A 'bianconeri' su stigli do praga od 46 susreta bez poraza. Protiv Siene upisali su 29. pobjedu.

Bivši klub Juventusovog trenera Antonia Contea kojeg je vodio u sezoni 2010/11. nakon čega je preuzeo klupu torinskog sastava, nakon što su gosti poveli golom Pirla, stigao je do izjednačenja i činilo se kako će 'bianconerima' iščupati bod. No u 85. minuti presudio im je Marchisio koji je zabio iz voleja, na asistenciju Giovinca za 2-1 i pobjedu gostiju.

Juventus je od prvih minuta pokazao kako je u Sienu stigao po pobjedu. Pirlo je u 14. minuti donio prednost iz slobodnog udarca, a potom je Giovinco propustio priliku da poveća prednost promašivši posve prazan gol nakon ubačaja Lichtsteinera.

No i Siena je pokazala kako se ne boji prvaka Italije. Stvarali su prilike pred golom Buffona što im se isplatilo pred sam kraj prvog poluvremena. Već u sudačkoj nadoknadi gol  vrijedan izjednačenja postigao je glavom Calaio.

Nastavak je donio uzbudljivu igru i cijeli Juventus u napadu u potrazi za sva tri boda. U 53. minuti Torinezi su propustili sjajnu šansu. Prvo je zaustavljen udarac Vidala, a drugi pokušaj Giovinca koji je natrčao na odbijenu loptu zaustavio je golman Siene.

U sličnoj se prilici našla i domaća momčad koja je tridesetak minuta kasnije mogla doći do prednosti. Neprecizni su glavom bili prvo Calaio te zatim i Rosina čiji je udarac prošao malo pokraj vratnice.

Upornost se na kraju ipak isplatila i to gostima koji su preko Marchisia stigli do drugog gola koji im je osigurao i pobjedu protiv čvrste momčadi Siene kojoj je protiv 'bianconera' nedostajalo malo sreće i preciznosti.

Napoli lovi priključak, Milan i Inter spremni za derbi

Juventus se s gostovanja vraća sa novom pobjedom i sva tri boda. 'Bianconeri' i dalje drže čelo tablice, a  Napoli, koji se trenutno nalazi na drugom mjestu, večerasće ugostiti Udinese i loviti pobjedu koja bi im omogućila da dostignu Juventus. 

U milanskom će derbiju snage odmjeriti i Milan i Inter koji su međusobni okršaj opisali kao utakmicu preokreta, Milan kako bi se ponovno primaknuo vrhu tablice, a za 'nerazzurre' bi pobjeda značila ne gubiti korak s vodećima.

Inter priželjkuje pobjedu jer im iza leđa već prijeti Roma koja je konačno upisala pobjedu na svom Olimpicu svladavši Atalantu 2-0 golovima Lamele i Bradleyja. Slavio je i Lazio koji drži treće mjesto na tablici Serie A i s utakmicom više ima tri boda prednosti ispred Intera koji bi ih, ako večeras pobjedi 'rossonere' mogao dostići.

Lazio je s 3-0, uz dva gola Klosea pregazio Pescaru Ante Vukušića koji je igru napustio u 66. minuti susreta. Prednost je  već u 5. minuti rimskoj momčadi donio Hernanes, a golovima u 25. te 35. minuti pobjedu je potvrdio Miroslav Klose.

Serie A, 7. kolo:

Fiorentina – Bologna 1-0 (Jovetić 7)

Catania – Parma 2-0 (Gomez 2, Bergessio 80)

Pescara – Lazio 0-3 (Hernanes 5, Klose 25, 36)

Siena – Juventus 1-2 (Calaio 45+2 / Pirlo 14, Marchisio 84)

Torino – Cagliari 0-1 (Nene 74-11m)

Roma – Atalanta 2-0 (Lamela 30, Badley 62)

Kasnije:

Milan – Inter

Napoli – Udinese

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 17
VIDEO

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...
AYRTON SENNA: 30 GODINA OD SMRTI

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...

Ayrton Senna poginuo je 1. svibnja 1994. u Imoli kad se s 310 km/h zabio u zid. Bio je jedan od najvećih vozača Formule 1 u povijesti, a njegovo rivalstvo s Alainom Prostom bilo je više od sporta

Hrvatski nogometaš dobio je jezive prijetnje: 'Slao mi je i fotografije groblja u Vukovaru'
SRAMOTNO

Hrvatski nogometaš dobio je jezive prijetnje: 'Slao mi je i fotografije groblja u Vukovaru'

Rekao mi je i da mrzi Hrvate i da se nada da će biti novi građanski rat kod nas, da će pljunuti moj grob, rekao mi je da sam Arapin, rekao je potreseni Kolinger
Evo kako Dinamo planira slaviti ako pobijedi Rijeku na Rujevici
NOVI PLAN

Evo kako Dinamo planira slaviti ako pobijedi Rijeku na Rujevici

Plus+ Nogometaši Dinama posljednje su titule slavili s navijačima na Macoli. To se 2022. godine dogodilo poslije slavlja u Šibeniku, godinu dana kasnije poslije remija u Splitu. Sad se priprema fešta, ali na drugoj lokaciji...