To je to što me zanima!

Ne može im ništa ni kiša: Sljeme spremno za Kraljicu

U četvrtak je, usprkos toplom vremenu i obilnoj kiši, napravljena završna priprema staze Crveni spust, te je ista spremna za utrke 3. i 6. siječnja...
Vidi originalni članak

Kasno u novogodišnjoj noći direktor ženskog Svjetskog kupa zadužen za pripremu staza, austrijanac Markus Mayr, vođa natjecanja Reno Fleiss, ekipa iz Skijališta Sljeme i radnici iz klubova Hrvatskog skijaškog saveza, završili su pripremu staze Crveni spust koja, s minimalnim ali dovoljnim količinama snijega, potpuno spremna čeka zahlađenje. Zadnje obilne kišne padaline čak će i pomoći da staza bude još tvrđa kada zahladi. Kako su nas izvijestili iz DHMZ-a, već oko ponoći 1. siječnja bi se temperatura trebala spustiti ispod ništice, a sutra 2. siječnja do kraj dana i ispod -5, te bi se sutra Sljeme trebalo zabijeliti s nekoliko centimetara snijega. Tako bi nedjelja, koja se očekuje sunčana i hladna, trebala osvanuti u pravom zimskom ugođaju, što je dodatni razlog za poziv svim gledateljima na Sljeme, izvijestio je glasnogovornik Hrvatskog skijaškog saveza Nenad Eror. U četvrtak do kraja dana prodano je oko 3.000 ulaznica za žensku utrku, dok se glavna prodaja, s obzirom na toplo vrijeme proteklih dana, očekuje tek u subotu i na sam dan utrke. Ulaznice se mogu nabaviti u odabranim Vip centrima i poslovnicama Generalturista. Organizatori pozivaju sve Zagrepčane i njihove goste da u što većem broju dođu na veliku skijašku feštu u nedjelju trećeg siječnja, uživaju u prekrasnom zimskom danu i bodre naše cure, ali i sve ostale skijašice. Start prve vožnje ženske utrke je u 9.45, druge u 12.30, a u 16.00 je na rasporedu i humanitarna utrka skijaških legendi "Hypo Zagreb Ski Legend“, na kojoj uz ostale velike zvijezde skijaškog sporta nastupa i snježana kraljica, naša Janica.
U cijenu ulaznica ponovno su, uz prijevoz, koncerte i zabavu na Krumpirištu, uključene besplatno sva hrana i piće. U subotnjem dijelu programa na zagrebačkom Trgu Bana Josipa Jelačića, došlo je do promjene pa će na besplatnom koncertu nakon javnog izvlačenja startnih brojeva zagrepčane zabaviti Nina Badrić. Koncert započinje u 19.45 sati, nakon javnog izvlačenja startnih brojeva za žensku utrku, koje je na programu u 18.45, i predstavljanja sudionika humanitarne utrke skijaških legendi "Hypo Zagreb Ski Legends“, koje je na programu u 19.10. Toni Cetinski, čiji je nastup inicijalno bio planiran za 3. siječnja, nastupit će na glavnom zagrebačkom trgu nakon "Vip Snow Queen Trophyja“, u petak 8. siječnja, te će građani Zagreba i Hrvatske dobiti umjesto jednog dva besplatna koncerta najvećih hrvatskih glazbenih zvijezda. Već u utorak 5. siječnja navečer na Trgu Bana Jelačića će nastupiti legendarna disco-grupa "Earth Wind and Fire“, čiji su članovi dobitnici 10 Grammya i 4 American Music Awardsa.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • annette 01.01.2010.

    svi su prestajali gradit takva skijališta kad su se naši genijalci tek sjetili, i sad svake godine forsiraju nešto neodrživo, usred ove krize mi plaćamo da se po kiši održava umjetni snijeg, a za što? da, moglo je ići u puno boljih stvari, samo naravno da nas nitko ne pita želimo li plaćati takve pervezarije kad jedva plaćamo račune. to i maksimirska \'ljepotica\', beskorisni gutači novca, a nema za bolničke aparate, škole i vrtiće i ostale manje važne stvari.

  • sara 1987 01.01.2010.

    drzim im fige da ce moc skijati.

  • SmackThat 01.01.2010.

    Milioni se troše za gluposti, jer očito netko ima interes od toga, moj interes je taj da prebacim program kad bude skijanje na tv-u!

Komentiraj...
Vidi sve komentare