To je to što me zanima!

Ne prenose Južnu Koreju, Japan i SAD, kradu signal i uklanjaju reklame, 'brišu' čak i tetovaže!

Osim što 'bluraju' reklame i kasne s prijenosom, Sj. Koreja također bira koje će utakmice pustiti svojim gledateljima. NKnews piše kako na posljednjim prvenstvima nisu emitirali utakmice mrskih im neprijatelja...
Vidi originalni članak

Iako tamo ne nastupaju, i u Sjevernoj Koreji prati se Svjetsko prvenstvo u Katru. Neće Kim Jong-un oduzeti to ljudima... Ali će prijenose prilagoditi, kako najbolje zna, da spriječi utjecaj 'zle' zapadne propagande...

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Osnivač NKnewsa, portala specijaliziranog za događanja u Pyongyangu i ostatku Sj. Koreje, Chad O'Carroll na društvenim je mrežama podijelio fotografije prijenosa sjevernokorejskog KCTV-a (ekvivalent HRT-a). Kao što možete primijetiti, cenzurirane su reklame na reklamnim panoima uz teren. 

Neće Kim dopustiti da se u njegovoj državi reklamira Hyundai, automobilska marka neprijateljske mu Južne Koreje! 

Ali, vjerojatno od brzine, na nekoliko mjesta su propustili 'blurati' reklamne panoe sa zapadnim proizvodima.

POVRATAK U 1998. Ćiro se prisjetio prve utakmice 'vatrenih' na SP-u: Šuker mi je rekao da će biti najbolji strijelac

Kako piše NKNews, Pyongyang preuzima signal iz Seula, kojeg onda 'obrađuje' da sve bude kako treba i prijenos utakmica kasni. Nema šanse da bucmasti diktator dopusti prijenos uživo. Preopasno je. Nikad se ne zna što se može dogoditi..

- Teoretski, šanse da se gledateljima u Sj. Koreji prikaže nešto što vrh države ne želi na sportskim događajima su male. Ali postoji rizik, pa stoga i odgoda prijenosa dok se sve ne 'odobri' - objašnjavaju stručnjaci.

UŽIVO: VIJESTI IZ KATRA Njemačka ministrica s trakom u duginim bojama sjedila pokraj šeika i predsjednika Fife

A i u prošlosti su se opekli s 'live' prijenosom. Nakon vrlo dobrog otvaranja SP-a 2010. protiv Brazila, gdje su tijesno poraženi 2-1, Pyongyang je odlučio iduću utakmicu, onu protiv Portugala, dati narodu u uživo prijenosu. 

Izgubili su 7-0. 

Za Kima, to je sramoćenje države. Pa toga nema više. O sudbinama pojedinaca iz tog dvoboja šuškalo se svašta...

ATMOSFERA U KATRU VIDEO Reporteri 24sata ispod najduže navijačke zastave, imamo navijače i u Šri Lanki!

Osim što 'bluraju' reklame i kasne s prijenosom, Sj. Koreja također bira koje će utakmice pustiti svojim gledateljima. NKnews piše kako na posljednjim prvenstvima nisu emitirali utakmice mrskih im neprijatelja iz Japana i Južne Koreje. Očekuje se da će tako biti i ove godine. Očekivano, ni SAD im nije omiljen. Njihov remi s Walesom niste mogli pratiti u Sj. Koreji. 

POČELO NOGOMETNO LUDILO Hoće li se nogomet gledati po školama? 'Da im ne dozvolimo, većina ne bi došla na nastavu'

Iako taj slučaj još nije zabilježen na ovom SP-u, za vrijeme piratiziranih prijenosa Premiershipa i drugih svjetskih liga, odjel za cenzuru znao je 'blurati' i tetovaže nogometaša. Kim je očito odlučio da taj sadržaj nije poželjan u 'njegovoj' državi.

OVDJE PRATITE DOGAĐAJE U KATRU IZ MINUTE U MINUTU

VATRENI IZ 'ZADARSKE ŠKOLE' 'S 15 godina otišao sam od kuće u strani svijet, govorili su mi da sam lud, a sada sam na SP-u!'

Idi na 24sata

Komentari 2

  • Ranami 23.11.2022.

    Bluraju?

  • 23.11.2022.

    Sj.Koreja igra brutalno na ovom prvenstvu....ocekujem reprizu finala iz 2010 kad su dobili Brazil u finalu 3-1

Komentiraj...
Vidi sve komentare