To je to što me zanima!

Ne zanima ih film o 'žutima': Premijera bez uzvanika i fešte

Iz objektivnih razloga prisiljeni smo promijeniti lokaciju premijere iz Spaladium arene u kino dvoranu Časničkog doma te otkazati dolazak svih naših gostiju iz inozemstva
Vidi originalni članak

Neugodna vijest zatekla je sve ljubitelje splitske košarke i navijače nekadašnje Jugoplastike - zbog slabog interesa javnosti te izostanka potpore grada otkazana je proslava i svečana premijera filma snimljenog povodom 70. rođendanu kluba 'Odiseja u žutom'. Film će biti premijerno prikazan u istom terminu, u petak 27. studenoga, u kino dvorani Časničkog doma u Lori, no bez uzvanika iz inozemstva, svečanog koktela i popratne fešte te planiranog koncerta Olivera i Graše.

Na izvanrednoj press konferenciji javnosti su se obratili predsjednik Udruge veterana Jugoplastike Ratomir Tvrdić i predsjednik skupštine Udruge veterana Jugoplastike Petar Skansi, a sudjelovali su i brojni drugi veterani kluba.

- Željeli smo nešto napraviti za 70. rođendan kluba, opet probuditi interes za košarku. Napravili smo program na koji smo jako ponosni, snimljen je dokumentarni film 'Odiseja u žutom', napisana je knjiga 'Legende o splitskoj košarci', organizirana je izložba fotografija iz povijesti kluba te izložba klupskih dresova, pokala, suvenira - kazao je Rato Tvrdić i nastavio:

- No iz objektivnih razloga prisiljeni smo promijeniti lokaciju premijere iz Spaladium arene u puno manji prostor kino dvorane Časničkog doma u Lori te otkazati dolazak svih naših gostiju iz inozemstva. U prvom redu zbog osjećaja odgovornosti prema klubu, da ne ulazimo u nepotrebne troškove u trenutku kad je izostalo pokroviteljstvo gradskih vlasti. Nismo željeli raditi proslavu mimo kluba, a kako je grad vlasnik kluba, tražili smo pomoć grada od 20.000 kuna. Gradonačelnik nam je rekao da je grad u teškoj situaciji, da nam neće moći pomoći, ali je obećao pomoć nakon Nove godine, ako bude novca. Bili smo prisiljeni znatno smanjiti troškove, otkazati koktel u Vili Dalmacija, preseliti premijeru u skromniji prostor, bez koncerta Olivera i Graše, bez popratnih aktivnosti, gostiju iz inozemstva... 

No iza njegovih riječi valjalo se puno veće nezadovoljstvo, nego je bio spreman izreći. Tako je na pitanje je li razočaran zbog svega kazao:

- Mene mogu prijatelji razočarati. Recimo da mi je žao što je gradonačelnik digao ruke od nas. Dvije godine smo radili na ovom programu, kad smo startali nije se znalo ni hoće li klub preživjeti ili otići u stečaj. Žao mi je što se ovako raspliću stvari, nitko od ovoga nema financijske koristi, a željeli smo i učinili smo nešto puno za splitsku košarku. I na to smo ponosni.

Željko Jerkov želio je dodatno pojasniti stvar:

- Ako ti gradonačelnik otkaže proslavu, i ne želi ugostiti tvoje goste, a Grad je vlasnik kluba, onda ti ne preostaje puno manevarskog prostora. Nije to bio prijem za nas, nego prijem za ljude koji dolaze u naš grad. Pokušali smo napraviti spektakl u Spaladiumu, u gluho doba sezone, kad se ništa drugo ne događa, ali bez potpore grada nema od toga ništa. U trenutku kad je grad digao ruke, a ni karte se ne prodaju dobro, mi smo odlučili smanjiti troškove. Iz poštovanja prema HTV-u koji je izdvojio određena sredstva i snimio film, mi ćemo premijeru održati. Ako to nekoga u gradu ne interesira, a sportski smo i turistički grad, onda mi tu ne možemo ništa, nije to naša privatna zabava. Ne bi željeli da se nešto zbog ovoga prelama preko leđa kluba, ali smo bili dužni javnosti kazati što se događa, jer smo odgovorni ljudi.

Pročitan je i brzojav gradonačelnika Baldasara, u kojem kaže da grad ne može financirati proslavu, nakon koje je Petar Skansi dopis usporedio s pričom o Trnoružici.

- Pozvane su na zabavu sve vile, osim zle vile, a onda se zla vila osvetila i napravila zlo. Svi ste pametni, interpretirajte sami što sam želio reći - kazao je Skansi, a Šolman poentirao:

- Ali mi smo pozvali i zlu vilu!

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare