24sata.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja.

Slažem se, nastavi surfati
To je to što me zanima!

Ne želim više patiti: Belgijka je potpisala papire za eutanaziju

Marieke Vervoort provest će Božić u svojoj kući u Bruxellesu, a posljednja želja joj je da joj prospu pepeo te iz crvene kutije puste bijele leptire. Nije htjela da joj roditelji budu prisutni kod eutanazije
Vidi originalni članak

Postalo je preteško, sve više sam u depresiji... Ne želim se više mučiti, Sad mi nestaje i vid. Nikad se nisam osjećala ovako, rekla je Belgijka Marieke Vervoort (38), paraolimpijska i svjetska prvakinja u sprintu, koja čeka eutanaziju.

POGLEDAJTE VIDEO

 

Sa 16 godina oboljela je od rijetke degenerativne bolesti. Počeli su joj otkazivati organi, završila je u invalidskim kolicima, ali nije gubila volju za životom. Igrala je košarku u kolicima pa se prebacila na triatlon. 

No bolest je uznapredovala pa je odustala od triatlona i prebacila se na atletiku. Zdravstveno stanje joj se pogoršalo. Ne može zaspati, a lijekovi više ne pomažu. Nakon utrke na Olimpijskim igrama u Rio de Janieru objavila je kako se priprema za eutanaziju.

- Neurologinja je provela cijelu večer sa mnom, dok sam imala napad za napadom. Rekla mi je da to nisu epileptični napadi, već da mi je tijelo u takvim bolovima da vrišti. Ne mogu više - rekla je Belgijka u razgovoru za britanski Telegraph.

 

Sad je dobila dozvolu za smrtonosnu injekcu.

Provest će Božić u svojoj kući u Bruxellesu, a posljednja želja joj je da joj prospu pepeo te iz crvene kutije puste bijele leptire. Nije htjela da joj roditelji budu prisutni kod eutanazije, koja je u Belgiji legalna od 2003. godine. 
 

Idi na 24sata

Komentari 144

  • lovric 23.12.2017.

    i ja podrzavam takav zakon

  • Uragan_1 23.12.2017.

    Liječnici su dali sve sto su mogli. Gledaš VOLJENO biće u bolovima i NEMOŽES mu pomoći. Svako malo ti strašni krici i izboličeno lice pojave se u životima onih koji su ostali. Strašno, prestrasno ! Eutanazija je u ovakvim slučajevima prijeka nužda oboljelom !

  • 23.12.2017.

    Za eutanaziju, nije humano prisiljavati ljude da pate!

Komentiraj...
Vidi sve komentare