To je to što me zanima!

Neće biti žeđi: Domaćin Vršac dom je brojnih vinarija i pivnica

Hrvatska reprezentacija na europskom prvenstvu u rukometu igrat će Vršcu tri utakmice. Domaćin je poznat po pitoresknom ozračju. Stvoren za ljubitelje vina...
Vidi originalni članak

Jubilarno deseto europsko prvenstvo u rukometu ugostit će Srbija. Naši istočni susjedi po prvi put u povijesti će biti domaćini najboljim rukometašima Europe. Srbija, kao cijenjena rukometna nacija, u povijesti je osvojila dvije svjetske i jednu europsku broncu.

Kao domaćin pokušat će popraviti katastrofalan nastup na prošlom Euru u Austriji na kojem su ispali već u prvoj fazi natjecanja završivši naposljetku na 13. mjestu.

Europsko prvenstvo održat će se od 15. do 29. siječnja u četiri grada - Beogradu, Nišu, Novom Sadu i Vršcu. Natjecanje po grupama igrat će se u sva četiri grada, dok će se knockout dio natjecanja održati isključivo u beogradskoj Areni.

Hrvatska igra u Vršcu

Izabranici Slavka Goluže igrat će u skupini D s Norveškom, Islandom i Slovenijom u Milenijskom centru u Vršcu. Dvorana je kapaciteta za 5000 gledatelja, a jedna je od suvremenijih dvorana u Srbiji izgrađena 2001. godine. Dom je košarkaškom klubu Hemofarm. Grad Vršac spada pod autonomnu pokrajinu Vojvodinu, točnije nalazi se u južnom Banatu.

U Vršcu će Hrvatska igrati 16. siječnja protiv Norveške (18:10h), 18. siječnja sa Slovenijom (18:10) te 20. siječnja ide na Norvešku (20:10h). Domaćin skupine Vršac broji 35000 stanovnika, a Srbi su prevladavajuća etnička skupina sa 77 posto stanovnika. Iza njih slijede Mađari i Rumunji s pet posto, Jugoslaveni s dva te Romi s 1,5 posto.

Grad koji je poznatom po svojom pitomošću, razveselit će hrvatske navijače jer je Vršac poznat po industriji vina i pive. Zbog mnoštva vinarija, navijači neće morati brinuti da ne ostanu žedni.

Od Zagreba do Vršca pet sati autom

Zagreb i Vršac dijele 479 kilometara udaljenosti, a od glavnog grada Hrvatske do Vršca ima pet sati vožnje autom. Put iz Osijeka je nešto kraći. Do Vršca za 330 kilometara treba tri sata i 40 minuta, dok iz Splita treba osam sati i 40 minuta putuje li se preko Bosne i Hercegovine (678 km).

Domaćini Novi Sad, Niš i Beograd

U Beogradu će se utakmice po skupinama igrati u Hali Pionir, domu Partizana i Crvene zvezde poznatom po vatrenoj atmosferi. Dvorana može zaprimiti 8150 gledatelja, a bit će domaćin Skupini A - Srbiji, Poljskoj, Danskoj i Slovačkoj.

U Novom Sadu igrat će se u SPENS sportskom centru koji zaprima 11,500 gledatelja, a dom je KK Vojvodini. U SPENS centru igrat će momčadi iz skupine C - Francuska, Mađarska, Španjolska i Rusija.

U najjužnijem gradu domaćinu nastupit će momčadi iz skupine B - Njemačka, Švedska, češka i Makedonija. Četiri reprezentacije igrat će u Hali Čair koja prima 5000 gledatelja., a dom je KK Ergonomu.

Idi na 24sata

Komentari 12

  • zemun-ac 13.01.2012.

    Dobrodosli komsije Hrvati nadamse da cete se lepo provesti i da necete imati povoda za neke iskvarene i komentare pune mrznje u Srbiju je uvek dobrodosao ko god je dosao tu da se lepo provede i da navije to znaju oni hrvati koji su ovde bili. ja sam ih licno puno ugostio!!!

  • Green Hills 12.01.2012.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 2 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je teža opomena. Trenutno imate 1 laku opomenu i 1 težu opomenu u posljednjih tjedan dana. Ako sakupite tri, vaš korisnički račun bit će privremeno blokiran.

  • netko iz masee 11.01.2012.

    kad bi ovo prvenstvo osvojili zaboravia bi na svaki njihov poraz,na svaku njihovu krivo dodanu loptu,na svaki neikorišteni sedmerac ili kontru,na svaki glupo primljen gol,na apsolutno sve loše..živin za dan di piše hrvatska osvojila europsko prvenstvo u srbiji.. :)

Komentiraj...
Vidi sve komentare