Obavijesti

Sport

Komentari 12

Neće biti žeđi: Domaćin Vršac dom je brojnih vinarija i pivnica

Neće biti žeđi: Domaćin Vršac dom je brojnih vinarija i pivnica
3

Hrvatska reprezentacija na europskom prvenstvu u rukometu igrat će Vršcu tri utakmice. Domaćin je poznat po pitoresknom ozračju. Stvoren za ljubitelje vina...

VIDEO

Jubilarno deseto europsko prvenstvo u rukometu ugostit će Srbija. Naši istočni susjedi po prvi put u povijesti će biti domaćini najboljim rukometašima Europe. Srbija, kao cijenjena rukometna nacija, u povijesti je osvojila dvije svjetske i jednu europsku broncu.

Kao domaćin pokušat će popraviti katastrofalan nastup na prošlom Euru u Austriji na kojem su ispali već u prvoj fazi natjecanja završivši naposljetku na 13. mjestu.

Europsko prvenstvo održat će se od 15. do 29. siječnja u četiri grada - Beogradu, Nišu, Novom Sadu i Vršcu. Natjecanje po grupama igrat će se u sva četiri grada, dok će se knockout dio natjecanja održati isključivo u beogradskoj Areni.

Hrvatska igra u Vršcu

Izabranici Slavka Goluže igrat će u skupini D s Norveškom, Islandom i Slovenijom u Milenijskom centru u Vršcu. Dvorana je kapaciteta za 5000 gledatelja, a jedna je od suvremenijih dvorana u Srbiji izgrađena 2001. godine. Dom je košarkaškom klubu Hemofarm. Grad Vršac spada pod autonomnu pokrajinu Vojvodinu, točnije nalazi se u južnom Banatu.

U Vršcu će Hrvatska igrati 16. siječnja protiv Norveške (18:10h), 18. siječnja sa Slovenijom (18:10) te 20. siječnja ide na Norvešku (20:10h). Domaćin skupine Vršac broji 35000 stanovnika, a Srbi su prevladavajuća etnička skupina sa 77 posto stanovnika. Iza njih slijede Mađari i Rumunji s pet posto, Jugoslaveni s dva te Romi s 1,5 posto.

Grad koji je poznatom po svojom pitomošću, razveselit će hrvatske navijače jer je Vršac poznat po industriji vina i pive. Zbog mnoštva vinarija, navijači neće morati brinuti da ne ostanu žedni.

Od Zagreba do Vršca pet sati autom

Zagreb i Vršac dijele 479 kilometara udaljenosti, a od glavnog grada Hrvatske do Vršca ima pet sati vožnje autom. Put iz Osijeka je nešto kraći. Do Vršca za 330 kilometara treba tri sata i 40 minuta, dok iz Splita treba osam sati i 40 minuta putuje li se preko Bosne i Hercegovine (678 km).

Domaćini Novi Sad, Niš i Beograd

U Beogradu će se utakmice po skupinama igrati u Hali Pionir, domu Partizana i Crvene zvezde poznatom po vatrenoj atmosferi. Dvorana može zaprimiti 8150 gledatelja, a bit će domaćin Skupini A - Srbiji, Poljskoj, Danskoj i Slovačkoj.

U Novom Sadu igrat će se u SPENS sportskom centru koji zaprima 11,500 gledatelja, a dom je KK Vojvodini. U SPENS centru igrat će momčadi iz skupine C - Francuska, Mađarska, Španjolska i Rusija.

U najjužnijem gradu domaćinu nastupit će momčadi iz skupine B - Njemačka, Švedska, češka i Makedonija. Četiri reprezentacije igrat će u Hali Čair koja prima 5000 gledatelja., a dom je KK Ergonomu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 12
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...
NESTAŠNI VELŠANIN

Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...

Ryan Giggs se 2017. godine rastao sa suprugom Stacey i to nakon što ju je godinama varao s bratovom ženom. Skrasio se s 14 godina mlađim manekenkom Zarom