To je to što me zanima!

Nedostaju Hrvati: Navijači (pre)mirno čekaju finale

Osim pjesme i plesa u najužem središtu Beča, ponašanje njemačkih i španjolskih navijača ne odaje dojam velike utakmice, zapravo najveće...
Vidi originalni članak

Nekoliko sati prije finala Europskog prvenstva, u Beču se jedva osjeća atmosfera velike utakmice. Španjolski i njemački navijači sigurno će večeras prirediti lijepu atmosferu na Prateru, ali u zagrijavanju pred utakmicu nisu baš bili "u formi". Doduše, u samom centru Beča bilo ih je nekoliko tisuća, pjevalo se i plesalo, no već nekoliko stotina metara dalje od Kärtner Strassea više su podsjećali na obične turiste. Razgledavali su Beč, fotografirali se i sjedili u kafićima uz kavu i sendviče.
- Pobijedit ćemo vas, zabit će vam Fabregas - bockala su trojica Španjolaca trojicu Nijemaca, a ovi su im vratili skandiranjem:
- Schweini, Schweini, Schweini! - vikali su njemački navijači, koji očito najveće nade polažu u svog sve boljeg veznjaka Bastiana Schweinsteigera.
Sugestivno ili ne, ali atmosfera u gradu je daleko od onih dana kada su se za utakmice u Beču spremali hrvatski navijači. Vidi se to i po kafićima i restoranima, koji su poluprazni, a ni trgovine koje iznimno u vrijeme Eura rade i nedjeljom ne mogu se pohvaliti velikim prometom. Hrvatski "šopingholičari" to bi sigurno promijenili. Kad bi samo mogli...

Idi na 24sata

Komentari 2

  • elenora 29.06.2008.

    kulturni ljudi:)))

  • ruzica88 29.06.2008.

    ma mlakonje....mi bolju festu napravimo kad izgubimo, nego oni kad pobjede...boze, hvala ti pa sam hrvatica!!!!!!! :)))

Komentiraj...
Vidi sve komentare