To je to što me zanima!

Nekad Pilić, a danas Čilić: Ovu priliku Marin mora iskoristiti...

Hrvatski tenisač Marin Čilić (28) pokušat će danas preko Gillesa Müllera (34) doći do polufinala Wimbledona, u kojem je prije točno 40 godina bio Nikola Pilić
Vidi originalni članak

Marin se protiv Gillesa Müllera mora čuvati samo jedne stvari - servisa. Luksemburžanin je ljevak i ti njegovi servisi za Čilića mogu biti neugodni. Uostalom, Marin je u finalu Queensa prije tri tjedna izgubio od ljevaka, Španjolca Feliciana Lopeza, rekao je Nikola Pilić.

POGLEDAJTE VIDEO:
Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Marin nikad u karijeri nije izborio wimbledonski polufinale, u srijedu će mu protiv Müllera biti četvrta sreća. U dva dosadašnja međusobna meča Marin je slavio oba puta. Posljednji put prije tri tjedna u polufinalu Queensa.

- Čilić igra dobro, ali treba priznati da je imao i sjajan ždrijeb. Imao je sreće što nije naišao na igrača poput Isnera. Kohlschreiber nije toliko opasan igrač na travi, Mayer ima problema s ozljedom, a Bautista Agut nije na njegovoj razini. I sad je dobio Müllera umjesto Nadala. Tu priliku mora iskoristiti - kaže Pilić.

Gilles je 26. tenisač svijeta, a ovo mu je tek drugi put u karijeri da će igrati u četvrtfinalu Grand Slama. Prije sedam godina bio je među osam najboljih na US Openu.

- Čilić treba iskoristiti svoju prednost s osnovne linije, ima forehand koji se teško čita i to bi protiv Müllera trebalo biti glavno Marinovo oružje. Kao i retern, tu je Marin također u prednosti. Pogotovo ako se prilagodi na Müllerov servis - istaknuo je Pilić.

Za Marina je srijeda veliki dan, nova šansa, vjerojatno i najbolja dosad, da konačno dođe do željenog polufinala. Do tamo gdje je Pilić bio davne 1967.

- Te sam godine bio najbliže osvajanju Wimbledona, no zeznuli su me. Svi su imali dan odmora, dok sam ja dan ranije igrao pet sati. U polufinalu sam izgubio od Newcombea, no da sam prošao, sigurno bih otišao do kraja jer protiv drugih polufinalista, Bungerta i Taylora, te godine nisam izgubio - rekao je Pilić, koji je u polufinalu doživio nezgodu.

- Hvatao sam lob te sam udario u zid. Raskrvavio sam koljena i laktove te je meč bio prekinut na 21 minutu - prisjetio se Pilić.

Marin je u prednosti što se i fizičke spreme tiče. Nije još izgubio niti jedan set u Wimbledonu, dok je 34-godišnji Luksemburžanin protiv Rafaela Nadala igrao gotovo pet sati. Lako bi i taj detalj mogao biti odlučujući. Gilles je inače u Wimbledonu 2001. igrao juniorski finale, iste godine kad je Goran Ivanišević osvojio naslov pobijedivši Patricka Raftera.

- Vjerujem u svoje sposobnosti. Znam da me u srijedu čeka još jedan veliki izazov, ali igram odličan tenis - kaže Marin.

Idi na 24sata

Komentari 30

  • starlight 13.07.2017.

    Čilić osvaja Wimbledon !!! :)

  • Zagrebacki Plavi 13.07.2017.

    1967 godina nije bila prije 40 nego prije 50 godina

  • obama terorist 12.07.2017.

    Ma taj pilic nema dvi ciste u glavi,G.Muller je vrlo nezgodan i u ovoj god ima statistiku na travi kao Roger Federer,to ce bit u najmanju ruku vrlo izjednacen mec ako marin ne bude imao srece nece proc dalje!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare