Obavijesti

Sport

Komentari 30

Nekad Pilić, a danas Čilić: Ovu priliku Marin mora iskoristiti...

Nekad Pilić, a danas Čilić: Ovu priliku Marin mora iskoristiti...
1

Hrvatski tenisač Marin Čilić (28) pokušat će danas preko Gillesa Müllera (34) doći do polufinala Wimbledona, u kojem je prije točno 40 godina bio Nikola Pilić

VIDEO

Marin se protiv Gillesa Müllera mora čuvati samo jedne stvari - servisa. Luksemburžanin je ljevak i ti njegovi servisi za Čilića mogu biti neugodni. Uostalom, Marin je u finalu Queensa prije tri tjedna izgubio od ljevaka, Španjolca Feliciana Lopeza, rekao je Nikola Pilić.

Pokretanje videa...

00:09

Marin nikad u karijeri nije izborio wimbledonski polufinale, u srijedu će mu protiv Müllera biti četvrta sreća. U dva dosadašnja međusobna meča Marin je slavio oba puta. Posljednji put prije tri tjedna u polufinalu Queensa.

- Čilić igra dobro, ali treba priznati da je imao i sjajan ždrijeb. Imao je sreće što nije naišao na igrača poput Isnera. Kohlschreiber nije toliko opasan igrač na travi, Mayer ima problema s ozljedom, a Bautista Agut nije na njegovoj razini. I sad je dobio Müllera umjesto Nadala. Tu priliku mora iskoristiti - kaže Pilić.

Gilles je 26. tenisač svijeta, a ovo mu je tek drugi put u karijeri da će igrati u četvrtfinalu Grand Slama. Prije sedam godina bio je među osam najboljih na US Openu.

- Čilić treba iskoristiti svoju prednost s osnovne linije, ima forehand koji se teško čita i to bi protiv Müllera trebalo biti glavno Marinovo oružje. Kao i retern, tu je Marin također u prednosti. Pogotovo ako se prilagodi na Müllerov servis - istaknuo je Pilić.

Za Marina je srijeda veliki dan, nova šansa, vjerojatno i najbolja dosad, da konačno dođe do željenog polufinala. Do tamo gdje je Pilić bio davne 1967.

- Te sam godine bio najbliže osvajanju Wimbledona, no zeznuli su me. Svi su imali dan odmora, dok sam ja dan ranije igrao pet sati. U polufinalu sam izgubio od Newcombea, no da sam prošao, sigurno bih otišao do kraja jer protiv drugih polufinalista, Bungerta i Taylora, te godine nisam izgubio - rekao je Pilić, koji je u polufinalu doživio nezgodu.

- Hvatao sam lob te sam udario u zid. Raskrvavio sam koljena i laktove te je meč bio prekinut na 21 minutu - prisjetio se Pilić.

Marin je u prednosti što se i fizičke spreme tiče. Nije još izgubio niti jedan set u Wimbledonu, dok je 34-godišnji Luksemburžanin protiv Rafaela Nadala igrao gotovo pet sati. Lako bi i taj detalj mogao biti odlučujući. Gilles je inače u Wimbledonu 2001. igrao juniorski finale, iste godine kad je Goran Ivanišević osvojio naslov pobijedivši Patricka Raftera.

- Vjerujem u svoje sposobnosti. Znam da me u srijedu čeka još jedan veliki izazov, ali igram odličan tenis - kaže Marin.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 30
VIDEO

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...
AYRTON SENNA: 30 GODINA OD SMRTI

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...

Ayrton Senna poginuo je 1. svibnja 1994. u Imoli kad se s 310 km/h zabio u zid. Bio je jedan od najvećih vozača Formule 1 u povijesti, a njegovo rivalstvo s Alainom Prostom bilo je više od sporta

Hrvatski nogometaš dobio je jezive prijetnje: 'Slao mi je i fotografije groblja u Vukovaru'
SRAMOTNO

Hrvatski nogometaš dobio je jezive prijetnje: 'Slao mi je i fotografije groblja u Vukovaru'

Rekao mi je i da mrzi Hrvate i da se nada da će biti novi građanski rat kod nas, da će pljunuti moj grob, rekao mi je da sam Arapin, rekao je potreseni Kolinger
Evo kako Dinamo planira slaviti ako pobijedi Rijeku na Rujevici
NOVI PLAN

Evo kako Dinamo planira slaviti ako pobijedi Rijeku na Rujevici

Plus+ Nogometaši Dinama posljednje su titule slavili s navijačima na Macoli. To se 2022. godine dogodilo poslije slavlja u Šibeniku, godinu dana kasnije poslije remija u Splitu. Sad se priprema fešta, ali na drugoj lokaciji...