To je to što me zanima!

Nema Hrvata u Konferencijskoj ligi, a upao je klub iz Gibraltara. Tu su i Estonci, Armenci, Azeri...

Armenija, Estonija i Gibraltar prvi će put imati klub koji će dočekati jesen u Europi. Nažalost, u društvu 32 kluba u premijernom izdanju grupne faze Konferencijske lige nema kluba iz HNL-a. Ždrijeb je u petak u 13.30
Vidi originalni članak

Poznata su 32 kluba sudionika grupne faze Europske konferencijske lige, novog Uefina natjecanja. Nažalost, tu neće biti hrvatskih predstavnika jer je Rijeka u play-offu ispala od PAOK-a. Osijek je zapeo protiv sofijskog CSKA u trećem pretkolu, Hajduk od kazahstanskog Tobola u drugom.

POGLEDAJTE VIDEO: Ždrijeb Lige prvaka u Istanbulu

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Uefa je željela ovim natjecanjem dati priliku i manje bogatim državama da imaju svoje predstavnike u Europi do Božića, a to je pošlo za rukom Gibraltaru, čiji je prvak Lincoln Red Imps izbacio latvijsku Rigu, u kvalifikacijama Lige prvaka i luksemburšku Folu Esch. Dovoljno za europsku jesen.

Uz Gibraltar, predstavnika imaju i Slovenci, Norvežani, Finci, Danci, Kazahstanci, Armenci, Estonci, Ciprani, Bugari, Azerbajdžanci... HNL se nije uspio ugurati u to društvo. Dva kluba, pak, definitivno odskaču po kvaliteti u prvoj jakosnoj skupini, Roma i Tottenham.

KOMENTAR Napad odsječen, ispred stopera hektari nebranjenog prostora...

Ždrijeb je u petak u 13.30, a prvi put predstavnika u grupnoj fazi bilo kojeg Uefina natjecanja imaju Armenija, Estonija i Gibraltar. Alaškert, Bodo/Glimt, Flora, Kairat, Lincoln Red Imps, Mura, Randers i Union Berlin prvi će put dočekati jesen u Europi.

Osam pobjednika skupina ide izravno u osminu finala, a osam drugoplasiranih razigravat će s trećeplasiranim momčadima iz skupina Europske lige.

Europska konferencijska liga

  • nositelji: Roma, Tottenham, Basel, Slavija Prag, Kopenhagen, Gent, AZ, LASK
  • 2. jakosna skupina: Feyenoord, Qarabag, Maccabi Tel Aviv, PAOK, Rennes, Partizan, Cluj, Zorja
  • 3. jakosna skupina: Union Berlin, CSKA Sofija, Vitesse, Slovan Bratislava, Jablonec, Alaškert, Flora Tallinn, Kairat
  • 4. jakosna skupina: Lincoln Red Imps, Randers, Anorthosis, Omonia, HJK Helsinki, Maccabi Haifa, Bodo/Glimt, Mura
Idi na 24sata

Komentari 22

  • 27.08.2021.

    Liga nam je iako zanimljivija po kvaliteti sve jadnija i jadnija.Taj Hajduk kojeg amateri izbacuju iz Europe na žalost je trenutno uz bok i Rijeci i Osijeku,čak bih se usudio reći i ne daleko od ovakvog Dinama.Nogomet nam lagano propada,košarka,rukomet već jesu a sada bojim se i nogomet.

  • mexpert 27.08.2021.

    Hr nogometu nije mjesto ni u društvu Estonije,Armenije,Gibraltara,....jadno,jadno

  • croatian from federation.. 27.08.2021.

    Sto bi rekli srbi:mnogo smo jaki…

Komentiraj...
Vidi sve komentare