Sport

Komentari 22

Nema Hrvata u Konferencijskoj ligi, a upao je klub iz Gibraltara. Tu su i Estonci, Armenci, Azeri...

Nema Hrvata u Konferencijskoj ligi, a upao je klub iz Gibraltara. Tu su i Estonci, Armenci, Azeri...

Armenija, Estonija i Gibraltar prvi će put imati klub koji će dočekati jesen u Europi. Nažalost, u društvu 32 kluba u premijernom izdanju grupne faze Konferencijske lige nema kluba iz HNL-a. Ždrijeb je u petak u 13.30

Poznata su 32 kluba sudionika grupne faze Europske konferencijske lige, novog Uefina natjecanja. Nažalost, tu neće biti hrvatskih predstavnika jer je Rijeka u play-offu ispala od PAOK-a. Osijek je zapeo protiv sofijskog CSKA u trećem pretkolu, Hajduk od kazahstanskog Tobola u drugom.

POGLEDAJTE VIDEO: Ždrijeb Lige prvaka u Istanbulu

Uefa je željela ovim natjecanjem dati priliku i manje bogatim državama da imaju svoje predstavnike u Europi do Božića, a to je pošlo za rukom Gibraltaru, čiji je prvak Lincoln Red Imps izbacio latvijsku Rigu, u kvalifikacijama Lige prvaka i luksemburšku Folu Esch. Dovoljno za europsku jesen.

Uz Gibraltar, predstavnika imaju i Slovenci, Norvežani, Finci, Danci, Kazahstanci, Armenci, Estonci, Ciprani, Bugari, Azerbajdžanci... HNL se nije uspio ugurati u to društvo. Dva kluba, pak, definitivno odskaču po kvaliteti u prvoj jakosnoj skupini, Roma i Tottenham.

Ždrijeb je u petak u 13.30, a prvi put predstavnika u grupnoj fazi bilo kojeg Uefina natjecanja imaju Armenija, Estonija i Gibraltar. Alaškert, Bodo/Glimt, Flora, Kairat, Lincoln Red Imps, Mura, Randers i Union Berlin prvi će put dočekati jesen u Europi.

Osam pobjednika skupina ide izravno u osminu finala, a osam drugoplasiranih razigravat će s trećeplasiranim momčadima iz skupina Europske lige.

Europska konferencijska liga