To je to što me zanima!

Nema kraja nevoljama: Parmi zbog duga oduzeli još 4 boda

Talijanski nogometni savez treći je put kaznio Parmu zbog neisplate plaća igračima, zaposlenicima, ali i doprinosa državi. "Križarima" je sad oduzeto sedam bodova...
Vidi originalni članak

Tek pet dana nakon nevjerojatne pobjede protiv Juventusa momčad Parme stigla je nova kazna. Zbog neisplate dugova prema igračima i drugim zaposlenicima, klubu su oduzeta nova četiri boda.

Ovakvim raspletom "križari" će gotovo sigurno ispasti iz Serie A. Ako je i postojala šansa da se izvuku nakon remija s Interom te pobjeda nad Udineseom i Juveom, novom kaznom spas im je daleko; velikih 17 bodova osam kola prije kraja prvenstva.

Igrači Parme nisu dobili plaću čitavu sezonu, a u jednom trenutku čak su sami morali prati dresove. Talijanski nogometni savez (FIGC) kažnjavao je klub oduzimanjem jednog boda u prosincu te nova dva u ožujku prije najnovije kazne.

Osim što je klubu oduzeo bodove, FIGC je suspendirao njegova bivšeg predsjednika Giampetra Manentija i direktora Pietra Leonardija na šest mjeseci. Manenti je prošli mjesec završio u zatvoru zbog afere s pranjem novca, samo dan prije nego što je klub proglasio bankrot.

Zbog nedostatka novca Parma je dvaput morala odgađati domaće utakmice jer nije imala novca ni za osnovno osiguranje. Tužna je to sudbina kluba koji je osvajao Kup Uefe 1995. i 1999., Kup pobjednika kupova 1993. te tri naslova pobjednika talijanskog kupa.

Idi na 24sata

Komentari 9

  • Americka_pita 17.04.2015.

    "Dzabe" pobijedili Juventus, hahaha kladionico muko moja

  • nikluk20 17.04.2015.

    kod nas bi se po tome majstorice igrale između rijeke i dinama cijelu godinu...ostali nemaju pare za plaće...

  • muni seferendi 17.04.2015.

    netko želi parmu za male novce

Komentiraj...
Vidi sve komentare